Lovačko udruženje Kruševac organizovalo lovačku manifestaciju

lovci_grupno

Pet lisica i jedan šakal manje u lovištima LU Kruševac.

lovci_grupno

Lovačko udruženje Kruševac već četvrtu godinu za redom organizuje lovnu manifestaciju pod nazivom „Vuku i lisici u pohod„. Vukovi se najviše love sad, zimi, u vreme parenja – čuvenog „ljubavnog muvanja“. Ove zime organizovaće se mnogi veliki susreti sa vukom, u raznim krajevima naše zemlje, pa tako i ovde u Kaoniku.

Nedeljno je jutro, na desetine putničkih i terenskih vozila iz pravca Lazarevog grada i okolnih sela uputilo se prema Kaoniku. Čudno, pitaju se dobronamerni ljudi, koji su u cik zore krenuli svojim poslom… Šta se to dešava i to u jutarnjim časovima, a još je i nedelja… Ne znaju da su to lovci koji su krenuli put Kaonika u lov na vuka.

Dolazimo, na stotine lovaca! Čuju se razni naglasci. Zaključujemo da su se ovde okupili lovci iz raznih krajeva, Srbije, bivših republika, pa čak i iz Nemačke. Ispred Doma kulture u Kaoniku prisutnim lovcima – učesnicima lova, obratio se upravnik Lovišta Kruševac sa upustvom kakao će se lov odvijati. Određene su grupovođe koji će predvoditi lovce i preraspoređivati na „štandove“. Pre početka samog lova popunjavaju se formulari o učesnicima lova. Svi su nestrpljivi, čeka se znak za pokret. Vuka nije moguće pratiti, ni iznenaditi, već samo strpljivo i dugo čekati na njegovim stazama – kažu lovci na vukove. Postavljanjem „mrše“ kojima nijedan gladan vuk ne može odoleti, nateraćemo ga da tu češće prilazi, da navikne da posećuje ta mesta i onda je učinak siguran.

Našli smo tragove od najmanje tri vuka, ali kako je to mudra životinja, pritajila se. Zato je umesto vuka stradalo pet lisica i jedan šakal, a od vuka ostali su samo tragovi. Lovci su zadovoljni učinkom bez obzira što nema odstrela vuka. Po završetku lova organizovana je lovačka zabava ovde u Kaoniku gde su se lovci do kasnih večernjih časova družili i pričali o svojim dogodovštinama iz lova.

Lovci poručuju: „Ovoga puta nas je vuk nadmudrio“… Vidimo se i sledeće godine uz lovački pozdrav: „DOBAR POGLED I MIRNA RUKA

Izvor: RTK

Pogledajte galeriju:

 

lovci_grupno

lovina

lovina1

lovina2

lovina3

lovina4

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply