Loši rezultati na probnom testu alarmirali nadležne rukovodioce

testovi za osmake, testovi, osmaci, završni ispit,

Načelnik školske uprave u Kruševcu Milan Đokić je predložio da se pod hitno održe nastavnička veća, da aktiv profesora srpskog jezika i matematike sačine mere za poboljšanje znanja, kao i da se održe roditeljski sastanci

 testovi za osmake, testovi, osmaci, završni ispit,

Zbog veoma loših rezultata učenika osmog razreda na probnom završnom ispitu, načelnik školske uprave u Kruševcu Milan Đokić naložio je danas direktorima osnovnih škola da sazovu nastavnička veća i održe roditeljske sastanke.

On je kazao da je iznenađen, koliko su rezultati probnog završnog ispita ove godine bili loši, ističući da se nastavnici i direktori škola moraju zapitati zašto je to tako.

Prosek je ispod deset bodova po predmetu„, rekao je Đokić i ukazao da je čak u jednoj kruševačkoj školi prosek za srpski jezik bio 5,89, a iz matematike 5,05 – što pokazuje da je tu bilo mnogo učenika bez bodova.

Najbolji rezultat na teritoriji Rasinskog okruga ostvarila je osnovna škola iz Aleksandrovca, a prosek u toj školi iz matematike bio je 10,90 bodova, odnosno 10,80 iz srpskog jezika.

Na sastanku aktiva direktora škola, Đokić je predložio da se zbog ovakve situacije najpre pod hitno održe nastavnička veća, da aktiv profesora srpskog jezika i matematike sačine mere za poboljšanje znanja, kao i da se održe roditeljski sastanci na kojima bi se predstavili loši rezultati i program pripremne nastave do polaganja završnog ispita.

Iako su mere već naložene, načelnik školske uprave smatra da će rezultati na završnom ispitu 17. i 18. juna biti lošiji nego prošle godine.

Ako učenici hoće da upišu željenu školu, onda moraju imati bolje rezultate„, naveo je Đokić.

Direktorka osnovne škole „Branko Radičević“ iz Kruševca Dijana Kitanović potvrdila je da će rezultati probnog završnog ispita biti analizirani na nastavničkom veću, kako bi se videlo koja oblast „najviše škripi“.

Ona smatra da su učenici u prethodnom periodu bili opterećeni drugim predmetima, te da će rezultati na završnom ispitu, biti mnogo bolji.

Probni završni ispit na teritoriji Rasinskog okruga polagalo je 2.196 učenika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply