LGBT karavan nastranih zabranjen u Kruševcu, direktor Kulturnog centra izvređao učesnike?!

LGBT Kruševac

LGBT aktivisti: izvređali nas u Kruševcu – U Udruženju “Egal” tvrde da je direktor Kulturnog centra Kruševac Miroslav Smiljković na najprizemniji način izvređao učesnike LGBTI karavana. Tribina nije održana.

LGBT Kruševac

“Danas su učesnici LBT karavana doživeli vrlo neprijatnu situaciju u Kruševcu. Došli smo u Kulturni centar kako bismo zamolili nadležne, koji su odbili da nam daju prostor u medija centru kao što je bilo predviđeno, da nam daju bilo koji alternativni prostor, ali je došlo do verbalnog, a zamalo i fizičkog sukoba sa direktorom kruševačkog kulturnog centra“, kaže predsednica Udruženja „Egal“ Vesna Zorić.

”On se iznenada pojavio i počeo da “viče” kako smo tu nepoželjni. I fizički je krenuo na nas. Bilo je zaista neprijatno, posebno jer je bilo Kruševljana i koji su hteli da dođu na tribinu ali su se nakon incidenta povukli”, ističe Zorić.

Ona kaže da im je tek juče javljeno da nisu dobili prostor i da nisu dobrodošli u KC Kruševac.

”Udruženje „Egal“ je od prošlog petka pokušavalo da zakupi prostor u tom kulturnom centru, ali je izvesna Ljiljana Panić iz te ustanove sve vreme izbegavala da izda fakturu.”, ispričala je za MONDO Vesna Zorić.

parada ponosa, gej, gej parada, prajd,

Ona dodaje da su učesnici nakon incidenta odlučili da tribinu uopšte ne održe, pa ni ispred KC, jer nisu želeli da izazovu još veće probleme.

Predsednica Uduženja “Egal” naglašava da je Smiljković jedini predstavnik javnih ustanova lokalnih samouprava u čitavoj Srbiji koji je onemogućio održavanje tribine u svom gradu.

“Svuda smo dobro dočekani od lokalne vlasti, jedino u Kruševcu ne. Međutim, ovakvo ponašanje gospodina Smiljkovića ne vidimo kao stav većine građana slobodarskog Kruševca, već kao diskriminatorno ponašanje nevaspitanog pojedinca. UG „Egal“ će preduzeti sve zakonom predviđene mere kako bi on odgovarao”, kaže Zorić.

Ovo udruženje se Izvinjava svim LGBTI osobama iz Kruševca na čiji poziv su i organizovali posetu i obećava da će se LGBT aktivisti vratiti uz pozdrav: „Niko nije slobodan dok svi nisu slobodni!“

Podsetimo, kampanja „LGBTI Karavan“ je ponedeljak krenula iz Niša. Cilj ovog karavana je da se dopre do što više LGBTI osoba, posebno onih koje žive izvan Beograda, kao i da se predstavi važnost povezivanja i zajedničkog delovanja različitih osetljivih grupa.

Izvor: 24sata.rs, Mondo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply