Lekovi na recept i u privatnim apotekama

apoteka_3

Od početka godine privatne apoteke imaju mogućnost da potpišu ugovor za izdavanje lekova na recept sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. Interesovanje postoji i medju kruševačkim privatnim apotekama.

apoteka_3

 

Javni konkurs za zaključenje ugovora sa Republičkim fondom za pružanje usluga osiguranicima u vezi izdavanja lekova i odredjenih medicinsko- tehničkih pomagala na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, je u toku. Pod određenim uslovima i kruševačke privatne apoteke mogu da iskoriste ovu mogućnost, kaže direkor kruševačke Filijale Tomislav Tomić. Neki od uslova su da su te privatne apoteke umrežene zbog praćenja recepata i da u svakoj smeni radi po jedan farmaceut.

U Srbiji je već sklopljeno 40 ugovora sa privatnim apotekama, a po Tomićevim rečima, interesovanje kruševačkih privatnih apoteka postoji, a obavljeni su i neki preliminarni razgovori.

Prijavljivanje će trajati sve dok bude bilo interesenata, a svrha ovog poteza Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje je bolja dostupnost zdravstvene zaštite.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply