La Fantana otvorila novu punionicu gazirane i negazirane vode u Mitrovom Polju!

Toče blago Župe – Otvorena nova punionica gazirane i negazirane vode u Mitrovom Polju. Čak 70 odsto proizvodnje u novom pogonu namenjeno za izvoz

NEDALEKO od Aleksandrovca, u fabrici vode „La Fantana“ koja se nalazi u Mitrovom Polju, otvorena je nova punionica za gazirane i negazirane tečnosti. Savremena proizvodna linija u fabrici koja na teritoriji Župe radi već deset godina namenjena je za polulitarsku PET ambalažu.

– Očekujemo da ovim pridobijemo i one potrošače koji dosad nisu kupovali našu vodu, dok je čak 70 odsto kapaciteta iz novog programa namenjeno izvozu – kaže generalni direktor Dejan Antić, ističući da su jednako ponosni i na izgled nove boce i na prirodnu mineralnu vodu koja pripada najvišoj kategoriji.

Osim toga što koristi vodu sa dubine od 90 metara, koja ima optimalni odnos minerala, kalcijuma i magnezijuma, uz nizak procenat natrijuma, ova fabrika se u svakom smislu oslanja na lokalne resurse – s obzirom na to da ju je 2006. izgradila lokalna firma, a među više od 20 radnika većina ih je upravo iz Mitrovog Polja i Župe.

– Ovo je bila prva inostrana investicija kod nas, a njen značaj nije samo u više od tri miliona evra, koliko je stiglo u ovaj kraj, već i u korišćenju autentičnih prirodnih potencijala – ističe predsednik opštine u Aleksandrovcu Jugoslav Stajkovac, navodeći da korist od „La Fantane“ ima i lokalni budžet.

Inače, pomenuta kompanija ima poslovnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Subotici, Kragujevcu i Požarevcu, u Srbiji zapošljava više od 200 ljudi, a ponosi se i sa oko 11.500 korisnika u sluga.

 

BISER

NADOMAK Goča, Željina i Kopaonika, na nadmorskoj visini od 650 do 730 metara, Mitrovo Polje je nekada bilo veoma popularno izletište. Danas ga retko ko posećuje, pa zaposleni u „La Fantani“ kažu da je rad fabrike presudan za ostanak mladih na selu – u kraju koji je bogat šumom, livadama, pašnjacima, ali i lekovitim biljem. Reke Rasina i Zadrža, uključujući i pritoke, izuzeno su bogate ribom.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply