Kvalitetniji ugalj koji je stigao zagrejaće stanove korisnika Toplane Kruševac

Toplana_Kruševac

Za oko 8 hiljada korisnika gradske Toplane u Kruševcu, grejanje će tokom dana biti stabilizovano, kaže za RTK direktor Dragan Azdejković. Prethodnih dana, ugljem Resavica i Miljevina nije mogla da se dostigne željena temperatura u toplovodu

Toplana_Kruševac

Pristiglim količinama Kolubare sistem će normalno funkcionisati, kaže direktor Toplane Dragan Azdejković i dodaje da je do zastoja u nabavci došlo zbog problema u ovom ugljenokopu.

Zašto je Kolubara bitna? Građani to moraju da znaju, da bez Kolubare, ove druge vrste uglja, koje su takođe bitne, ne mogu da razviju adekvatnu temperaturu. Iako smo uplatili 500 tona pre deset dana, tek juče i danas smo dobili prvu količinu pa samim tim je i bolje grejanje – ističe direktor Azdejković i građanima upućuje izvinjenje za nešto lošije grejanje prethodnih dana.

Iza nas je teška grejna sezona, koju je Toplana dočekala uz brojne finansijske probleme, ali se nadamo da do kraja iste, uprkos tome što će i april biti hladan, neće biti zastoja u isporuci toplotne energije jer energente plaćamo avansno“, dodaje Azdejković.

Situacija je takva da ne zavisi sve od nas. Kolubara ne može da podmiri sve zahteve za ugalj. Nastojimo da za sledeću grejnu sezonu obezbedimo dovoljne količine kvalitetnog uglja, kako bi građani imali što kvalitetnije grejanje.

Skladištenje veće količine Kolubare je rizično jer je reč o samozapaljivoj vrsti uglja, saznajemo u Toplani, a pristigla 4 vagona dovoljna su za nekoiko dana grejanja. Nove količine Kolubare su dogovorene i plaćene, kažu u ovom preduzeću.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply