Kulturno-prosvetna zajednica spremno dočekala leto

„Leto kulture 2013“

Letnja scena u Kulturno-prosvetnoj zajednici u centru Kruševca otvorena je nastupom KUD „Kaonički izvori“, a u ovoj ustanovi, najavljuju dva meseca bogatog programa.

 „Leto kulture 2013“

Letnja scena u Kulturno-prosvetnoj zajednici u centru Kruševca otvorena je nastupom KUD „Kaonički izvori“, a u ovoj ustanovi, koja je nedavno rekonstruisana, najavljuju dva meseca bogatog programa.

Simbolično smo otvorili „Leto kulture 2013“ – kaže za „Novosti“ Violeta Kaplarević, direktorka Kulturno-prosvetne zajednice. – Prostorije KPZ su renovirane, sređena je i fasada, kao i krov. Uloženo je oko 1,8 miliona dinara, a naredne godine planiramo i rekonstrukciju pozornice i same letnje scene.

Sagovornica preporučuje Kruševljanima, ali i turistima koji obilaze Lazarev grad, da svrate u ovaj prostor koji će tokom naredna dve meseca ponuditi brojne sadržaje u večernjim satima: oko dvadesetak pozorišnih predstava, uglavnom za najmlađe, književne promocije, susreti umetnika, koncerti.

– Do kraja jula publika će imati prilike da pogleda dve predstave za decu Pozorišne trupe „Ara“ i novosadskog „Pozorišta iz kofera“- dodaje Violeta Kaplarević.

Izvor: Novosti

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply