Kruševački rok novinar i pesnik Ivan St. Rizinger objavio knjigu o YU rok muzičkoj sceni sa početka ’90-ih godina

Ivan St. Rizinger objavio knjigu o YU rok sceni sa početka ’90-ih godina – Kruševački rok novinar i pesnik Ivan St. Rizinger objavio je svoju novu knjigu „Jugosloven K. (Hronika odustajanja 1990-1992), sa intervjuima sa nekim od najvećih imena rok-scene SFRJ.

Ivan St. Rizinger objavio knjigu o YU rok sceni sa početka '90-ih godina 1Rok grupa Riblja Čorba Foto: Jugoslav i Jakša Vlahović

„Razgovori su vremenski poređani od Bruna Langera (Atomsko sklonište), Bore Đorđevića (Riblja čorba), Dina Dvornika, Ramba Amadeusa do jedinstvene Margite Stefanović (EKV) sa kojom je intervju uradjen sredinom 1992. godine.

„Ukupno 20 odabranih intervjua, sa bitnim akterima YU rok i pop scene sa kraja 80-ih godina, spakovano je u 220 strana“, objašnjava Ivan St. Rizinger.

Rizinger se novinarstvom bavi više od 30 godina, a pisao je za skoro sve značajnije muzičke časopise u Srbije i dugo godina uredjivao muzičke emisije na Radio Kruševcu.

Autor naslovne strane i ilustracija u knjizi je poznati sarajevski crtač i muzičar Berin Tuzlić.

Pogovor je delo pisca, muzičara i urednika izdanja Gorana Šobića Sirana, a knjigu „Jugosloven K.“ objavila je izdavačka kuća „Take It Or Leave Books“, književni ogranak najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće sličnog naziva.

Izvor: Danas.rs

Link: https://www.danas.rs/scena/ivan-st-rizinger-objavio-knjigu-o-yu-rok-sceni-sa-pocetka-90-tih-godina/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply