Kruševac Shopping Park promenio vlasnika, BIG grupa novi vlasnik

Kruševac Shopping Park promenio vlasnika, BIG grupa novi vlasnik

BIG grupa kupila Kragujevac Plazu i Kruševac Fashion Park


BIG grupa, koja je vlasnik BIG tržnih centara širom Srbije, kupila je tržne centre Kragujevac Plaza i Kruševac Shopping Park.

Kompanija CEE-BIG iz Holandije postala je vlasnik firmi iz Srbije – SEK DOO i NEPI Real Estate Project Two, obe registrovane na istoj adresi u Beogradu, piše u rešenju Komisije za zaštitu konkurencije.

CEE-BIG je deo izraelske grupe za razvoj koncepta otvorenih tržnih centara i životnog stila pod krajnjom kontrolom kompanije BIG Shopping Centres iz Izraela, navodi se u rešenju.

BIG grupa u Srbiji poseduje tri šoping centra u Beogradu, po jedan u Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu kao i Fashion Park Outlet u Inđiji. Zajedno, svi trgovinski centri ove grupe u Srbiji prostiru se na skoro 28 hektara.

Firma SEK je osnovana radi upravljanja tržnim centrom Kragujevac Plaza, dok NEPI rukovodi tržnim centrom Kruševac Shopping Park.

Kragujevac Plaza se prostire na 2,2 hektara, ima preko 80 prodavnnica, a za posetioce je otvoren 2012. godine. Kruševac Shopping Park sadrži 17 radnji i prostire se na 0,9 hektara.

Komisija je zaključila da ova kupovina neće narušiti konkurenciju na tržištu.

Blic je u junu ove godine objavio promotivni tekst u kome se navodi da je vrednost ove transakcije 61 milion evra sa godišnjim neto operativnim prihodom od 5,2 miliona eura.

Izvor: Novaekonomija.rs

Link: https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/big-grupa-kupila-kragujevac-plazu-i-kru%C5%A1evac-fashion-park

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply