Kruševac sutra stiže specijalan uređaj za proizvodnju natrijum hipohlorita ( HILOROGEN H1000),koji će moći da obezbedi dovoljno dezinfekcionih sredstava svih prostora, ulica i bolnica,od Kragaujevca do Pirota, preko Vranja,Sijenice,Užica,potvrdio je u Kruševcu, Bratislav Gašić, direktor BIA i bivši gradonačelnik ovog grada, koji je imao pojedinačne sastanke sa članovima Štaba za vanredne situacije.

– Taj uređaj platio je Kruševac, a obezbedićemo i dovoljno dezinfekcionog sredstva u rastvoru za grad i sva prigradska naselja,ukupno 101 naselje dobiće kontejnere od jednu tonu, gde će građani besplatno moći da sipaju količinu potrebnu za dezinfekciju prostora u kome žive-najavio je Bratislav Gašić,direktor BIA. – Obezbeđeno je ukupno 200 kontejnera od po 1.000 litara i od sutra JKP Kruševac ima obavezu da jednom dnevno pere sve ulice na teritoriji grada, a bolnicu i sve dežurne zdravstvene ustanove i ambulante po tri puta dnevno.

Kruševac je obezbedio zaštitne maske,prašak,brašno i medicinski alkohol za svih 31.200 penzionera! Dostavu će obavljati više od 800 volotnera sa koliko ih trenutno rapsolaže grad! Ove nužne stvari biće besplatne za najstarije sugrađane, a bez naknade će i taksisti Kruševac, čiji će kontakti biti objavljeni na gradskom sajtu, penzionerima će dopremati sve potrebne namirnice.

-Od večeras se na ulazu u bolnički krug postavlja sanitarni kordon, vojska će kontrolisati stroga ogrničenja pri ulasku u krug – predočava Gašić,dodajući da je centralizovana i raspodela maski, jer su zajedno sa zaštitnim odelima koja su ranije obezbeđena za sve medicinske radnike, jednostavno nestala.

-Apelujemo na građane da ne vrše pritisak na bolnicu, jer je neophodno da ne dođe do kontaminacije ove zdravstvene ustanove.

Izvor: Alo.rs/Novosti.rs

Link: https://www.alo.rs/vesti/drustvo/bia-gasic-krusevac-korona-srbija/297893/vest

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:854558-Krusevac-nabavio-uredjaj-za-pravljenje-natrijum-hipohlorita-koji-ce-snabdeti-pola-Srbije-Gasic-posle-sastanka-sa-kriznim-stabom-FOTOVIDEO