Kruševac dobitnik nagrade za poboljšanje uslova za osobe sa invaliditetom

Kruševac dobitnik nagrade za poboljšanje uslova za osobe sa invaliditetom

Nagrade za poboljšanje uslova za osobe sa invaliditetom dobili Kruševac i Vračar

Nagrade za poboljšanje uslova za osobe sa invaliditetom dobili Kruševac i Vračar

Izvor: pixabay.com

Predstavnicima Grada Kruševca i beogradske opštine Vračar danas su uručene nagrade koje Zaštitnik građana dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su najviše doprineli „stvaranju preduslova za ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u društvenom životu“.

Kancelarija zaštitnika je saopštilaa da je Kruševac nagrađen za „unapređenje pristupačnosti urbanog okruženja“, a Vračar „za unapređenje pristupačnosti informacija u vreme epidemije“ koronavirusa.

Priznanja Zaštitnika građana za doprinos razvoju pristupačnosti uručena su predstavnicima Kragujevca, Sombora, Svilajnca i Čajetine, a zahvalnice  predstavnicima Leskovca, Loznice, Smedereva, Bele Palanke, Gornjeg Milanovca i Knića.

Zaštitnik građana nagradu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na lokalnom nivou pet godina dodeljuje u saradnji s Timom Vlade Srbije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Zamenica Zaštitnika građana Jelena Stojanović izjavila je da, „uprkos određenim pomacima, pristupačnost u Srbiji i dalje nije dovoljno razvijena“ i podsetila da ta institucija „već dve godine upućuje preporuke lokalnim samoupravama da objekte, površine i prevoz u javnoj upotrebi učine u potpunosti dostupnim osobama sa različitim oblicima invaliditeta“.

Izvor: Novimagazin.rs

Link: https://novimagazin.rs/vesti/252020-nagrade-za-poboljsanje-uslova-za-osobe-sa-invaliditetom-dobili-krusevac-i-vracar

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply