U Kruševcu danas prvi dan bez novih slučajeva zaraze Kovid 19 virusom od početka pandemije

Bili su ŽARIŠTE, a danas su iz Batajnice stigli svi negativni rezultati: Kruševac PRVI PUT bez POZITIVNIH na virus korona – Od 37 testiranih 1. maja, nula pozitivnih

Automatski nacrt

KRUŠEVAC – Prvi put od početka testiranja u Rasinskom okrugu, na adresu Zavoda za javno zdravlje Kruševac danas su stigli svi negativni rezultati, saznaju “Novosti”. Iz laboratorije Instituta Batajnica prosleđeni su rezultati briseva koji su uzorkovani 1. maja i od 37 briseva, nijedan nije pokazao prisustvo korona-virusa!
Ranije danas predočeno je da novih rezultata nije bilo, a da je jutros uzorkovano 16 briseva, iz čega proizilazi da nije bilo ni novih rezultata ranije testiranih. Međutim, prema saznanjima “Novosti”, u toku dana iz referentne laboratorije pristigli su i novi podaci, koji izgledaju neverovatno ukoliko se zna da je od početka epidemije u okrugu od KOVID-19 obolelo čak 333 ljudi, a samo u Kruševcu-250.

Ohrabrujući rezultati testiranja sa procentualno manjim brojem obolelih u zadnjih 10-ak dana, prekidale su loše vesti iz Aleksandrovca, gde je tokom vikenda registrovano 11 novih slučajeva, čime se broj potvrđenih u ovoj opštini popeo na 39.

U Trsteniku je od početka vanrednog stanja potvrđeno 6 pozitivnih slučajeva, ali troje, kako su “Novosti” pisale, iz iste porodice(baka, majka i unuče od 7 godina).

Broj pozitivnih slučajeva u Varvarinu je 29, Ćićevcu – 9 i Brusu -3. U vezu sa KOVID infekcijom dovodi se 29 smrtnih slučajeva.

Iz Rasinskog okruga do sada je na prosleđeno 2.029 briseva. U privremenoj Kovid bolnici trenutno je 42 pacijenata. Primećen je i porast broja izlečenih pacijenata- 148. Među njima je i episkop kruševački David.

PAKETI DRUGI PUT

U Kruševcu je u toku i distribucija osnovnih životnih namirnica i sredstava higijene za 32000 panzionera,koliko ih je registrovano na teritoriji grada. Ovo je drugi put od početka vanrednog stanja da se penzionerima dostavljaju paketi, a podršku lokalnoj samoupravi dali su Klub privrednika grada, republičke institucije, Crveni krst Kruševca, Henkel i drugi privredni subjekti.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:862754-Bili-su-ZARISTE-a-danas-su-iz-Batajnice-stigli-svi-negativni-rezultati-Krusevac-PRVI-PUT-bez-POZITIVNIH-na-virus-korona

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply