Kruševljanin pronašao 1590 evra i vratio vlasniku, odbio nagradu!

Milovan Živković / foto: S.BABOVIĆ

Pošteni Milovan odbio novac kao nagradu! Čudo u Kruševcu: Koverta sa čak 1.590 evra „ležala“ nasred Trga kosovskih junaka u centru, sve dok novac nije našao pošten radnik Milovan Živković. Deka Radoslav Baćić Milovanu obećao prase

 Milovan Živković / foto: S.BABOVIĆ

Milovan Živković

KRUŠEVAC – KO zna koliko je prolaznika preskočilo kovertu sa ravno 1.590 evra,sve dok na Trg kosovskih junaka u centru Kruševca nije kročio Milovan Živković, organizator programa u ovdašnjem Kulturnom centru. Pošten radnik se vraćao poslom iz pozorišta na radno mesto kada je registrovao kovertu sa deviznom penzijom Radoslava Baćića(81) iz Toljevca kod Varvarina.

– Primetio sam kovertu i malo je nogom šutnuo, a iz nje su ispali evri – svedoči za „Novosti“ junak Milovan Živković. – Uzeo sam je i u njoj video veliki svežanj para, sa isplatnim nalogom „Rajfajzen banke“. Požurio sam do kancelarije koja je u istoj ulici. Kolega je prebrojao novac, ustanovili smo da nedostaje 110 evra, pa smo krenuli put banke.

U banci je otpočela potraga za penzionerom iz Gornjeg Temnića. Radoslav je nađen posle izvesnog vremena, a Milovanove kolege pričaju da nisu iznenađene potezom čestitog prijatelja.

– Miša je ušao u kancelariju i počeo da se šali da je dobio na lotou, a onda, naravno, brzo otvorio kovertu i objasnio o čemu se radi – kaže nam Radivoje Simić, muzički urednik KCK.

Slobodan Đorđević, pravnik u ovoj ustanovi kaže da se Miša nijednog trenutka nije dvoumio u vezi s tim šta treba da uradi.

– Prebrojao sam novac, videli smo da ima 1.590 evra, posle čega je Miša otišao do banke – prenosi nam Slobodan, dodajući da je Živkovićev karakter besprekoran, te da je reč o rezervisti- oficiru, „Bilećancu“ i poštenjačini.

Junak Milovan kaže da se brzo i razjasnilo da je 110 evra u stvari, deka Radoslav Baćić razmenio u menjačnici odmah po podizanju penzije, te da je potom sa zetom krenuo natrag za Toljevac. A tamo smo zatekli presrećnog i već manje zabrinutog penzionera.

foto: Radoslav Baćić

– Prvo sam razmenio 110 evra da obradujem sa nečim unuke, a ostalo kao i uvek, mislio da malo dam za poljoprivredu, šta treba za kuću, razdelim kome šta treba – priča za „Novosti“ deka Radoslav Baćić, udovac i otac tri ćerke, koji je sa suprugom mukotrpno radio 30 godina u Austriji.

– Da nema penzije shvatili smo u kolima, posle smo je tražili uzalud. Nisam verovao da će da se nađe. Hvala tom poštenom čoveku! Takvog nema na svetu. Nije hteo novac kao nagradu, na silu smo ga naterali sok da popije na moj račun. Ja ću ipak da se revanširam, dobiće jedno prase.

 

JA SAM VEĆ SREĆAN ČOVEK

NIJE ovo jedini put da se Milovan Živković nađe u ulozi poštenog nalazača. Kao srednjoškolac je našao novčanik i odmah vratio gospođi na ulici, a našao je i ispunjenu priznanicu i 9.500 dinara, pa je i tu uspeo da dođe do vlasnika novca. Kaže da je zadovoljan i srećan čovek, a da su od njega još srećniji bili sinovi Dušan i David kada su čuli za njegov gest. Ponosna je, dodaje, i supruga Jadranka.

 

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply