Kruševljanin (26) pokrenuo kampanju da snimi film o knezu Lazaru, ali potrebna mu je naša pomoć! (FOTO, VIDEO)

Film o Knezu Lazaru

Kruševljanin (26) pokrenuo kampanju da snimi film o knezu Lazaru, ali potrebna mu je naša pomoć – Mladi istoričar iz Kruševca Marko Marinković (26), pokrenuo je danas javnu kampanju prikupljanja novca za snimanje igrano-edukativnog filma „Knez Lazar“.

Film o Knezu Lazaru

„Već tri godine radimo na ovom projektu i sa nešto novca što smo skupili snimili smo promotivni video kako bi pokazali potencijalnim donatorima šta želimo i kako želimo da prikažemo ovu priču. Pošto nismo skupili ceo budžet za film, polovinu tražimo od građana Srbije“, kaže Marinković.

On dodaje da je za ceo film potrebno minimum 40.000 evra, kao i da za kampanju prikupljanja novca potrebno 20.000 evra.

„Ko želi može da pomogne uplatom na Indiegogo kampanji i kao znak zahvalnosti u odnosu na sumu novca koju donira dobiće neku nagradu od nas. Može da donira putem sajta filma preko Paypal uplate ili direktno na tekući račun. Ukoliko neko želi da pošalje donaciju iz inostranstva na sajtu se nalaze podaci kako to mogu da urade. Postoji još jedan način donacije, a to je kupovina majice sa ilustracijama filma preko sajta“, priča Marko.

Plan ekipe je da ukoliko prikupe novac, sledeće godine krenu u pripreme za snimanje i krajem 2018. godine organizuju premijeru filma.

Film prati život kneza Lazara Hrebeljanovića, od rođenja, odrastanja, venčanja s Milicom i napredovanja do kneza, gradnje prestonog grada Kruševca, sve do Kosovske bitke.

Cilj je, kako kaže autor da ovaj film postane sastavni deo udžbenika istorije, ali i da se prikazuje u muzejima, turističkim organizacijama, da bude od koristi gradu Kruševcu, srpskoj dijaspori, Crkvi i da ostane kao nasleđe budućim generacijama.

Glavne uloge igraju: Vojin Ćetković, Biljana Nikolić, Miloš Đurović, Marta Bjelica, dok je narator u filmu je Goran Dimitrijević.

Ekipa filma: scenario Danijel Vizi, reditelj Marko Marinković, direktor fotografije Lazar Počekovac, kamera Dejan Jovanović, montažer Stevan Matić, kompozitor Nikola Jeremić, scenografija Nenad Živadinović, vizuelni efekti Veroljub Milovanović i Andrija Tomašević, vitezovi Svebor družina „SVETI KNEZ LAZAR“ Kraljevo…

Plan autora je da se snimi film od 45 minuta koji nalikuje filmovima koje radi History kanal.

Izvor: BKTVNews

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply