Kruševljani zadovoljni radom komunalnih policajaca!

Foto S. Babović

Komunalna policija u gradu na Rasini sve češće se nalazi i u ulozi službe „izgubljeno-nađeno“. Dedi pronašli babu na pijaci, a snašli se i kraj jednog bankomata u Nemanjinoj ulici.

 Foto S. Babović

Na zadovoljstvo sugrađana, za samo dve godine od kako je ustrojena u gradu na Rasini, Komunalna policija postala je i služba za „izgubljeno – nađeno“. Jer, njihove patrole ne samo da redovno pronalaze torbe, novčanike, lične stvari, pa i dokumenta zaboravnih Kruševljana, odnosno gostiju grada, već su, neretko, efikasne i u potragama za ljudima!

Nedavno nam se na pijaci jedan deda unezvereno obratio za pomoć, jer je izgubio babu – svedoči komunalni policajac Darko Jovanović (39), koji se sa kolegama odmah dao u potragu. – Brzo se ispostavilo da je starac pošo u pečenjaru, a suprugu ostavio na početku pijace, pa smo je tamo i pronašli, kako se vrti ukrug. Kada smo ih, na kraju, uspešno spojili, baba umalo nije istukla dedu zato što ju je zaboravio.

S obzirom na to da im se Kruševljani obraćaju i za pomoć kada im nestane pas ili kakav drugi kućni ljubimac, ukupno 28 službenika – koji u smenama dežuraju 24 sata neprekidno – ne može da se požali kako nema posla. Šta više, nađu vreme i za „potrage“…

– Prošlog leta sam, sa kolegom Milanom Milenkovićem, u Arheološkom parku Lazarica, kod porte, pronašao novčanik sa novcem i dokumentima, pa smo, uz pomoć kolega iz MUP, brzo pronašli zaboravnog vlasnika – kaže komunalni policajac Marko Bradaš (33), prenoseći da se sugrađani uvek oduševe kada im se vrati izgubljeno.

Kruševljani se, međutim, iznenade i količinom (ne)očekivanog poštenja…

– Dok smo kolega Miodrag Đorđević i ja patrolirali Nemanjinom ulicom, na displeju bakomata primetili smo poruku: „Raspoloživa sredstva 16.000 dinara“. Kada smo otkucali iznos od 5.000 dinara, uz koje je automat izbacio i karticu, sve smo odneli do pošte i pozvali vlasnika – priseća se komunalni policajac Darko Jovanović.

Zbog takvih primera, Jovica Vasić, načelnik Komunalne policije, ističe da je svaka patrola koja je pokazala ovakvo poštenje nagrađena sa deset odsto bonusa na platu.

– Neizmerno sam ponosan na svoje ljude, koji savesno obavljaju posao. Jer, za godinu i po podneli smo više od hiljadu prijava, a samo prošlog meseca 93, što je, verujem, najveći broj iniciranih prekršajnih postupaka u Srbiji – zaključuje Vasić.

(NE)OZBILjNI ZADACI

KRUŠEVLjANI se najčešće žale na divlje deponije, buku i radno vreme u ugostiteljskim objektima, te uništavanje dečjih igrališta i parkovskih mobilijara. Ali bilo je i pritužbi zbog odbeglih prasića na Bagdali, glasne komšijske mačke, kapljanja vode usled zalivanja cveća na terasi… Komunalna policija, ipak, najčešće se bavi ozbiljnijim poslovima – uvođenjem komunalnog reda, eliminisanjem prodaje robe izvan pijace, ilegalnim taksistima, linijskim prevoznicima…

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply