Kruševljani pamte vreme kada je voz bio glavno prevozno sredstvo

Povodom inicijative Kruševca da ponovo proradi stara železnička trasa od Stalaća do Kraljeva. Vozom se išlo na posao u Trstenik, na studije, a leti na more jer se i tuda prolazilo za Bar

GRAD Kruševac nada se da će parče ruskog kreditnog kolača od 800 miliona evra, dobiti za revitalizaciju železničke trase Stalać – Kraljevo. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić kaže, za „Novosti“, da do leta iz Lazarevog grada već startuje šinobus koji će putnike prevoziti do Stalaća.

– Razgovaraćemo sa direktorom „Železnica Srbije“ koga očekujemo u narednih 10 dana, kao što očekujemo da će od kredita vrednog 800 miliona evra, 55 miliona biti upotrebljeno za revitalizaciju i elektrifikaciju pruge Stalać – Kraljevo – priča za „Novosti“ gradonačelnik Bratislav Gašić. – Svi gradovi i opštine na ovom potezu zainteresovani su da železnički saobraćaj oživi. To bi mnogo značilo okrugu, jer ćemo u isto vreme imati radove i projekte putne mreže – Moravski koridor i Železnički koridor.

Stariji Krušljevani pamte s nostalgijom ove šine. Raduju se i šinobusu koji trenutno jedino može da se „pokrene“ na trasi Kruševac – Kraljevo. Ljudi bi lakše odlazili na posao.

– U automobile i autobuse se ranije nije ni ulazilo, jer je oduvek voz bio najjeftiniji – priča nam mašinski inžinjer Dragan Ristić. – Na šinama smo išli na posao u Trstenik, mnogi su tamo i studirali Višu školu, radili u „Prvoj petoletki“, a leti smo tako išli na more. Voz Beograd – Bar išao je i preko Kruševca.

Prvi voz je kroz ćićevačku opštinu kojoj pripada Stalać, nekada železničarska varoš prošao davne 1884. godine. I dok je Stalać budući da je na tzv. Velikomoravskom putu, nekako i ostao „živ“ za saobraćaj, dotle je Kruševac skoro „zaspao“, iako sama Železnička stanica Kruševac predstavlja međustanicu na pruzi Stalać – Kraljevo – Čačak – Požega. Putnika – nema.

– Osim do Stalaća i Trstenika, išlo se do Đunisa, Stevanca, to je bio pravi put – pričaju stalaćki želzničari.

– Još 2007. godine su završili 13 kilometara deonice Stalać – Kruševac i to posle dve godina reda i obećali nam da ćemo uskoro moći i da putujemo čak za prestonicu. To „uskoro“ nikad nije došlo.

A pre rekonstrukcije, vozovi su na putu Stalać – Kruševac saobraćali na nekim deonicama puta najbrže 10 kilometara na sat. Roba se danas ne transportuje brzinom svetlosti, ali ipak, „gura“.

– Svi studenti su išli vozom – kaže nam ekonomista Slavica Tomić.

– To je bila avantura za studentski džep.

Prema istorijskim podacima, Železnička stanica Kruševac gde bi ponovo trebalo da polaze vozovi, sazidana je 1909. godine.

– Ostalo je zabeleženo da je zidarske radove obavila građevinska firma Franca Goldnera iz Kruševca – navodi Slobodan Simonović, publicista i ensiklopedista. – Od 1958. godine pruga Stalać – Kraljevo dobija normalan kolosek i postaje značajna saobraćajna raskrsnica. Tada počinje s radom ciglana i betonjerka.

 

VAGONI PUNI ROBE

PREMA podacima Gradske uprave Kruševca, obim robe na kruševačkoj železnici je evidentan. Iz pravca Kraljeva „Gradska toplana“ godišnje preveze 20.000 tona uglja, „Dijamant“ 5.000 tona granita, „Maksiko“ otpadno gvožđe 25.000 tona iz pravca Stalaća, „Henkel – Srbija“ hemija 30.000 tona, FAM ulja 12.000 tona, „Rubin“ 5.000 tona.

INSPEKTORI I BEZBEDNOST

INSPEKTORI za bezbednost pri Ministarstvu saobraćaja obustavili su saobraćaj na delu pruge Stalać – Kruševac.

Deo pruge Kruševac – Kraljevo od 56 kilometara godinama nije bio zanimljiv nadležnima.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply