Kruševački Vitez fest plagijat beogradskog Vitez festa!

Vitez Fest

KO JE VERA, A KO NEVERA: Pojavio se plagijat Vitez Festa, prepoznajete li pravi? Međunarodni viteški festival VITEZ FEST, koji se tradicionalno održava na Beogradskoj tvrđavi na praznike Vrbicu i Cveti, sa žaljenjem upozorava javnost o pojavi plagijata ovog festivala. Zbog toga se Upravni odbor Vitez Festa ograđuje od manifestacije koja je u toku u Kruševcu, a koju je pokrenula Turistička organizacija Kruševca neovlašćeno koristeći brend i zaštićeno ime VITEZ FESTA, kao i gotovo istovetan program festivala, navodi se u saopštenju Vitez Festa.

Vitez Fest

Vitez Fest – „vera i nevera“ (foto: Vitez Fest/TOGK)

Prenosimo saopštenje u celini:

„Multimedijalni festival viteške kulture VITEZ FEST koji, vraćajući deci smisao, moral i etiku, oplemenjuje identitet i brendira Beograd kao Viteški grad, a Srbiju kao Vitešku zemlju, i ove je godine na Beogradskoj tvrđavi okupio preko 1.000 učesnika programa i više od 30.000 posetilaca iz cele Srbije i sveta, postavši manifestacija sa podrškom Grada Beograda.

Turistička organizacija grada Kruševca je nedavno, najavljujući i organizujući sličan festival, bez dozvole i obaveštenja, preuzela od Kraljevskog Reda Vitezova, kreativni identitet i naziv VITEZ FEST.

Raduje nas činjenica da ciljevi Kraljevskog Reda Vitezova pa i viteške vrednosti sve češće postaju sadržaj kulturnih manifestacija u Srbiji, ali nas neviteško postupanje određenih organizatora obavezuje da zaštitimo identitet VITEZ FESTA.Ne zaboravimo da je pre samo petnaestak dana na svečanosti u Starom Dvoru – Skupštini grada Beograda, osnivač Kraljevskog Reda Vitezova i pokrovitelj festivala VITEZ FEST, NJ.K.V. Princ Mihajlo Karađorđević uručio Mač Despota Stefana Lazarevića najvećem planetarnom vitezu današnjice Novaku Đokoviću.

Zbog svega navedenog, ovim putem obaveštavamo javnost da manifestacija u Kruševcu, najavljena za 24.06. do 26.06.2016. godine, nema nikakve veze sa Kraljevskim Redom Vitezova i naziv VITEZ FEST koristi neovlašćeno zbog čega je Upravni Odbor Kraljevskog Reda Vitezova uputio opomenu Turističkoj organizaciji grada Kruševca.

Kraljevski Red Vitezova, sa blagoslovom NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, a pod pokroviteljstvom NJ.K.V.Kneginje Linde Karađorđević i njenih sinova Mihajla i Đorđa, na veliki praznik dece Vrbicu/Cveti, poslednjih 11 godina priređuje kulturno-umetničke, edukativne, humanitarne, sportske i viteške programe, a već treću godinu, pod zaštićenim nazivom VITEZ FEST, organizuje multimedijalni festival viteške kulture na Beogradskoj tvrđavi, sa težnjom da se taj festival razvija po celoj Srbiji u saradnji sa poštovaocima ideje i etike viteštva.

Kraljevski Red Vitezova želi svima srećan i dostojan predstojeći veliki praznik Vidovdan.“

Izvor: Pravda

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply