Policajac iz Kruševca otpočinje izgradnju kruševačkog hrama na Haitiju

Kruševački policajac Predrag Vučetić, koji se već devet meseci nalazi na Haitiju u mirovnoj misiji, rekao je novinarima, prilikom posete rodnom gradu, da je inicirao projekat izgradnje hrama mira u toj zemlji.

Predrag Vučetić: Želja mi je da se na Haitiju napravi nešto što će predstavljati naš grad i našu zemlju i mislim da će to biti jedna lepa slika za svet

Na prijemu kod zamenika gradonačelnika Kruševca Siniše Makismovića, Vučetić je istakao da do sada sličnih projekata u mirovnim misijama nije bilo, podsetivši da je i Kruševac, grad iz kojeg dolazi, u svetu prepoznatljiv po promociji mira i nosilac Medalje mira 1986. godine i Medalje grad vesnik mira UN 1990. godine.

– Želja mi je da se na Haitiju napravi nešto što će predstavljati naš grad i našu zemlju i mislim da će to biti jedna lepa slika za svet, za naše ljude, a pre svega za Haiti – rekao je Vučetić na prijemu u gradskoj upravi.

– Imamo i tu čast da je predsednik generalne skupštine Ujedinjenih nacija naš čovek, tako da se trudimo da ova godina, bude godina srpskog doprinosa međunarodnoj stabilnosti i čovečanstvu – rekao je kruševački policajac.

Ovu ideju pozitivno je ocenio generalni sekretar Asocijacije za kulturu mira i toleranciju prof. dr Pavle Bubanja, podsetviši da Kruševac ove godine obeležava 50 godina razvoja ideje mira i tolerancije.

Jubilej mirotvorstva, jedan je od razloga zbog kojeg je pripadnica argentinskog kontingenta na Haitiju Melina Noleija Agire Ćerulo posetila Kruševac.

– U Kruševac sam došla na poziv prijatelja, koga sam upoznala na Haitiju, a svidela mi se ideja da dođem u grad mira s obzirom da se mi nalazimo u mirovnoj misiji i da je jedan od naših ciljeva da poštujemo različitosti – rekla je Agire Ćerulo novinarima.

Ona je dodala da se uverila u gostoprimljivost, koja je poznata u svetu, izrazivši zadovoljstvo što se u Srbiji nalazi u trenutku kada se obeležava jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Vaskrs.

Članovi mirovne misije, Predrag Vučetić i Melina Noelija Agire Ćerulo na Haiti se vraćaju u ponedeljak sa namerom da, kako su naveli, pomognu zemlji u kojoj ljudi pate i žive u lošim uslovima i nastave sa realizacijom projekta izgradnje hrama mira.


VIDEO > Kruševački policajac Predrag Vučetić:

http://www.youtube.com/watch?v=777pdi5aeOQ

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply