Kruševački osnovci povređeni u Soko Banji

ringispil

Devetoro prvaka iz Kruševca povređeno, od kojih jedno teže, kad se polomio stub ringišpila u Sokobanji. Policija privela vlasnicu zabavnog parka.

ringispil

Kako saznajemo, policija je privela vlasnicu zabavnog parka Valentinu Asanović i radnika u tom parku Sašu Ajdarevića.

Jedna sedmogodišnja devojčica zadobila je teže povrede glave i nju trenutno operišu lekari na Neurohirurškom odeljenju Dečje klinike. Devojčica je povređena kada je na nju pao deo konstrukcije ringišpila.

Devetoro učenika prvog razreda OŠ „Nada Popović“ iz Kruševca povređeno je na izletištu „Borići“ u Sokobanji kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazili.

U trenutku nesreće 17 dece bilo je na ringišpilu. Prva pomoć deci je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja, a potom je sedmoro đaka zbrinuto na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu.

Portparol zaječarske policije Sanja Dimitrijević rekla je da je do nesreće došlo kada se polomio stub na ringišpilu koji se nalazio na šetalištu u Sokobanji. Ona je precizirala da je devetoro dece povređeno, od kojih je jedno pušteno na kućno lečenje, a osmoro hospitalizovano u niškom Kliničkom centru.

Pomoćnik direktiora Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju dr Dragoljub Živanović rekao je za B92 da su povređena deca primljena na kliniku u prepodnevnim časovima, da je sedmoro njih pretrpelo lakše povrede i da se sada nalaze u stabilnom stanju.

„Sedmoro dece sam ja primio i pregledao. Konstatovao sam lakše povrede, ali su radi njihove bezbednosti svi zadržani na odeljenju i biće urađeni dodatni pregledi“, rekao je on.

U Sokobanji se nalazi oko 90 đaka OŠ „Nada Popović“ i smešteni su u hotelu „Zdravljak“. Deca su u Sokobanju stigla u petak i planirano je da ostanu sedam dana.

Prema rečima učiteljica koje su sa decom, pre mališana iz Kruševca na ringišpilu su se vozila deca iz neke druge škole i bez problema su završila vožnju. „Blic“ nezvanično saznaje da se jedan od učitelja se izdvojio od grupe i decu odveo na izletište „Borići“.

Većina povređenih učenika je iz odeljenja od prvog do trećeg razreda OŠ „Nada Popović“.

Jelena Ivanović, direktorka OŠ „Nada Popović“, odmah je po dobijenoj vesti o tragediji krenula za Niš.

„Ovo je izuzetno neprijatna situacija za sve nas. Radila sam kao učiteljica 12,13 godina, vodila sam decu na Školu u prirodi i Sokobanja je uvek bila jedno od najbezbednijih mesta. Na tom ringišpilu deca su se igrala godinama i nikada nije bilo incidenata. U stalnom smo kontaktu sa roditeljima povređene dece. Učitelji su sa decom koja su ostala u Sokobanji i ona su bezbedna“, kazala je ona.

Roditelji povređene dece počeli su da pristižu u bolnicu u Nišu. Oni su, kao i učiteljice, veoma uznemireni i nisu hteli da govore za medije.

Na licu mesta uviđaj su izvršili policija, istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru i inspektori rada koji proveravaju da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za rad.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply