Kruševački maratonci i rekreativci pobednici u humanitarnim trkama u Vranju!

Nenad Živković / Foto D. Ristić

Trka do humanog cilja – Nenad Živković iz Kruševca pobedio na prvom vranjskom maratonu. Za lečenje Marka i Miljane sakupljeno 3.600 evra

 Nenad Živković  / Foto D. Ristić

Nenad Živković / Foto D. Ristić

ČLAN atletsko-rekreativnog kluba „Maratonac“ iz Kruševca Nenad Živković pobednik je Prvog vranjskog maratona, a stazu dugu 42 kilometra i 195 metara je prevalio za dva sata i 54 minuta.

Trčalo se, inače, kroz samo gradsko jezgro – pored istorijskih znamenitosti Vranja, poput Selamluka, belega oslobodiocima od Turaka, Hamama i spomenika legendarnom trubaču Bakiji Bakiću.

– Staza je bila valovita i sa usponima, pa sam morao da taktiziram, ali sam na kraju zadovoljan i rezultatom, i organizacijom događaja – istakao je Živković, dok je u polumaratonu kroz cilj prvi prošao Aleksandar Adžić iz Beograda.

Inače, kompletan prihod od kotizacija, oko 3.600 evra, biće uplaćen za lečenje dvoje mladih Vranjanaca – Marka Zlatanovića i Miljane Ristić Stanković, a član Gradskog veća Ivan Stanković posebno naglašava da se Marko, oboleo od cerebralne paralize, odrekao polovine njemu namenjenog iznosa u korist Miljane, kojoj je novac hitno potreban za transplantaciju kostne srži u inostranstvu.

Na Prvom vranjskom polumaratonu i maratonu, za rekreativce je organizovana i trka zadovoljstva na tri kilometra, kao i „Rolerijada“ u kojoj su nastupili najmlađi članovi ski-kluba „Besna kobila“ iz Vranja. Manifestacija koju su pod pokroviteljstvom lokalne samouprave upriličili ovdašnja Turistička organizacija i atletski klub „Vranjski maratonci“ je okupila više od 500 učesnika, a među 360 takmičara je bilo i trkača iz Makedonije, Beograda i Novog Sada.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply