Kruševački biznis inkubator traži nove stanare!

Biznis inkubatori, jako popularni u zemljama u Evropi i svetu, pre nekoliko godina počeli su da niču i u Srbiji. Cilj osnivanja ovih inkubatora biznis ideja je podrška preduzetnicima početnicima koje neki upoređuju sa bebama kojima treba pomoć i podrška da “stanu na svoje noge”.

 

Biznis inkubator centar Kruševac počeo je sa radom 2008. godine kao prva greenfield investicija te vrste u Srbiji. Nalazi se na Jasičkom putu, u industrijskoj zoni C grada Kruševca i njegova ukupna površina je 1400m2. Kapacitet inkubatora je 30 “modula” (izdvojenih poslovnih celina) veličine od 12 do 40m2, a cene zakupa za nove stanare su 108 za proizvodne, odnosno 130 dinara za uslužne delatnosti po metru kvadratnom.

Neke od usluga koje ovaj biznis inkubator nudi, pored vrlo povoljnog zakupa prostora su i korišćenje odlično opremljene sale za sastanke i prezentacije, čajne kuhinje i parkinga.

U okviru ponude nalaze se i usluge poslovnog savetovanja kao i obuke za preduzetnike.

Ovaj biznis inkubator poznat je po tome što je za vreme svog postojanja uvek bio podrška novim i svežim idejama, pa su se ovde odvijali seminari u vezi sa pisanjem biznis plana, profesionalnom orijentacijom, ali i po neka zanimljiva modna revija od recikliranih materijala koju su mladi Kruševljani organizovali.

Dosadašnji stanari su raznovrsnih profila, pa se tako ovde mogu sresti ljudi iz firmi koje posluju u oblasti ekologije, marketinga, računovodstva, a posetioci se mogu upoznati i sa različitim tipovima proizvodnje, od informacionih tehnologija do mode. Ono što potencijalne stanare može privući da se usele u ovaj prostor je i umrežavanje sa postojećim stanarima, ostvarenje potencijalne saradnje i prijatna atmosfera, u šta smo se i lično uverili prilikom nedavne posete.

Takođe, jedan od glavnih ciljeva aktuelnog konkursa je povećanje zaposlenosti u ovom gradu.

Kruševljanima koje je ovaj tekst zainteresovao, a premišljaju se da realizuju svoju biznis ideju, preporučujemo da kontaktiraju zaposlene u kruševačkom Biznis inkubator centru i iz prve ruke saznaju sve uslove za ulazak u ovu kruševačku biznis porodicu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply