Kruševačka opozicija podnela krivične prijave uz optužbe protiv aktivista SNS

Jovana Filipović i Vladimir Milanović

Napalo ih pet muškaraca – Deo kruševačke opozicije podneo krivične prijave uz optužbe protiv aktivista SNS. Članovima DS i DSS oteli izborni materijal

 Jovana Filipović i Vladimir Milanović

Jovana Filipović i Vladimir Milanović

KRUŠEVAC – Gradski odbori DS i DSS objavili su u petak da je napadnuto četvoro članova ovih opozicionih stranaka, a da su napadači pristalice SNS. Demokrate su već podnele krivičnu prijavu, u kojoj se navodi da su petorica muškaraca učestvovala u napadu na studentkinju Jovanu Filipović, kandidata za odbornika, i aktivistu Aleksandra Sormana, u četvrtak oko 19.40 u naselju Dedina, gde su delili izborni materijal. Napadači su došli, kažu demokrate, u crnom „audiju“ i na skuteru. Očevidaca incidenta nije bilo jer je, navode demokrate, bio mrak u Ulici Radomira Avramovića.

– Polako sam počeo da skidam ranac, oni su to strgli, otvorili, i novine iz ranca, kao i Jovanine, ubacili u gepek – kaže Sorman. – Čovek na skuteru mi je rekao: „Znate da je Dedina uvek bila naprednjačka, nemate tu šta da tražite“.

U DSS saopštavaju da su napadači iz dva automobila, kruševačkih tablica marke „punto“ plave boje i vršačkih tablica, marke „audi A4“ crne boje, naoružani bejzbol palicom i pendrekom nasrnuli na Aleksandra Đurkovića, kandidata za odbornika, i Vladimira Milanovića, dok su lepili plakate kod Nove pijace u četvrtak oko 6.30. Dodaju i da im je rečeno: „Ne možete da lepite ovde, dolazi nam šef“.

– Jedan od napadača rukom je udario u glavu Milanovića, dok je Đurković vešto izbegao jači udarac po nosu tako da ga je napadač samo zakačio – navode u DSS. – Videvši da su napadači ozbiljni, Đurković se sklonio među okupljene građane koji su ga zaštitili.

SNS: OSUĐUJEMO SVAKO NASILjE

POVODOM saopštenja DSS, „Novostima“ je u SNS-u rečeno da osuđuju svaki vid nasilja u kampanji i da se ograđuju od neosnovanih optužbi.

– Ako su građani reagovali i negodovali na pamflete pljuvačkog karaktera Demokratske stranke, koja nema šta da ponudi osim kampanje mržnje prema gospodinu Bratislavu Gašiću, Srpska napredna stranka ne može da snosi odgovornost – iznose za „Novosti“ u SNS. – U prethodnom periodu, kada je Demokratska stranka vodila Srbiju do 2012. godine, imali su priliku da stvore uslove za normalan život građana Srbije, ali baveći se svojim ličnim interesima i krađama iz preduzeća, nažalost su upropastili sve što je vredelo.

 

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply