Kruševac zaslužuje vrh u svakom pogledu

grad krusevac

Povodom šest meseci gradske vlasti u Mozaik sali Gradske uprave organizovana je konferencija za novinare. Izražavajući zadovoljstvo funkcionisanjem koalicije i stvaranjem novog poslovnog ambijenta, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je naglasio da je cilj svih aktivnosti gradske vlasti da se Kruševac vrati među prvih pet privrednih centara u Srbiji i postane atraktivan za sve investitore.

grad krusevac

U obraćanju novinarima povodom šestomesečnog funkcionisanje vlasti u Kruševcu gradonačelnik Bratislav Gašić je najpre naglasio da višestranačka koalicija funkcioniše stabilno, odluke se donose u demokratskom duhu na bazi konsenzusa.

Ako bi trebalo da izdvojim nešto što smatram najvećim uspehom, u to ne bi ubrajao ništa materijalno, već pozitivne promene u načinu razmišljanja i svesti ljudi, stvaranja nove poslovne klime i ambijenta, razbijanje letargije i uvodjenje novog duha optimizma, aktiviteta i društvene odgovornosti. Vera u to da se nešto može izmeniti, bez obzira na veoma loše startne pozicije je u ovom trenutku najdragocenija, inicijalni korak ka postizanju cilja – vraćanja Kruševca na mesto koje zaslužuje, u prvih pet srpskih gradona„, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

On je istakao da je Grad, od ukupno nasleđenih obaveza od 627 miliona dinara, izmirio 330 miliona, po prvi put punjenje budžeta je prešlo 91,2 odsto, a u odnosu na projekte u budžetu prethodne vlasti na 104,7 odsto i naglasio da je za samo šest meseci za investicije i tekuće održavanje izdvojeno više od 510 miliona dinara.

U oblasti infrastrukturnih radova rekonstruisan je toplovod od bazena do Gerontološkog centra, vrelovod na potezu Topličine, Takovske, Vidovdanske, Ulice Ostrva Vida, Rasadniku, Ulici Despota Stefana i OŠ „Veselin Nikolić“, izgrađen je distributivni toplovod u Ulici Stubalskih junaka i remont kotlova na ugalj. Izgrađena je crpna stanica u Brajkovcu i završena vodovodna linija u Ulici Žrtava fašizma. Radove na rekonstrukciji saobraćajnice Koševi-Čitluk finansiralo je JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 116 miliona dinara„, ističe Gašić. On je dodao da je Ministarstvo saobraćaja sa 108 miliona dinara finansiralo izgradnju 7 gradskih ulica, a tokom 2013. godine, 340 miliona dinara izdvojiće za izgradnju 2 kružna toka i 4 trake na ulasku u Kruševac iz pravca Brusa.

Za program „Samozapošljavanje, nova radna mesta i pripravnici 2012″ iz budžeta grada izdvojeno je oko 40 miliona dinara, a u okviru Fonda za popoulacionu politiku opredeljena su 43 miliona dinara.

Prvi put je napravljen trogodišnji plan u cilju ostvarenja najznačajnijih projekata  i vrednost izdvojenih sredstava iz Grada je 670 miliona„, rekao je gradonačelnik Kruševca, naglašavajući da će „uz pomoć države i donacija, investicija u 2013. godini premašiti 1,1 milijardu dinara„.

Gašić je zatim detaljno naveo preduzete infrasurukturne radove i u elektroenergetskom sistemu na teritoriji grada, ulaganja u škole, u oblastima poljoprivrede i kulture. Kako je istakao, kruna njegovog i rada tima saradnika je specijalno priznanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj za reforme u lokalnoj administraciji i unapređenje privrednog ambijenta. Cilj je da se Kruševac nađe među najrazvijenijim privrednim centrima u Srbiji i postane atraktivan za sve investitore. Konferenciji za novinare prisustvovali su zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, predsednik Skupštine grada Dejan Srdić i pomoćnik gradonačelnika Miroljub Ćosić. U okviru reforme i reorganizacije Gradske uprave otvorena je kancelarija za brze odgovore koja svakog dana radi sa građanima od 8 do 20 sati, a koju su obišli čelnici Grada i predstavnici medija.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply