Kruševac sada i zvanično može pokloniti zemljište nemačkom investitoru na Aerodromu!

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Kruševac dobio zemljište koje planira da ustupi nemačkom investitoru – Parcela koja čini deo zemljišta na lokaciji Konjički klub, na Starom aerodromu, prebačena na Grad koji će je dati budućem investitoru, kompaniji „Kromberg i Šubert

 Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović

KRUŠEVAC – Predstavnici grada Kruševca i Republičke direkcije za imovinu danas su potpisali ugovor o prenosu vlasništva na grad parcele koja čini deo zemljišta na lokaciji Konjički klub, na Starom aerodromu, koje će Kruševac dati budućem investitoru, kompaniji „Kromberg i Šubert“.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović kazao je novinarima da je ta parcela od 1,4 hektara deo ukupne parcele od 6,2 hektara koju grad daje investitoru u trajno vlasništvo.

„To je ono na šta se grad obavezao, a prateća infrastruktura, što je takođe obaveza grada, svi priključci neophodni za početak gradnje, realizaciju projekta i početka rada budućih postrojenja su obezbeđeni“, rekao je Nestorović.

Na taj način, dodao je, obezbeđeni su svi uslovi za potpisivanje krovnog ugovora, što bi trebalo da se desi u Kruševcu 21. oktobra u prisustvu premijera, predstavnika Vlade, investitora i predstavnika grada.

Nemačka kompanija „Kromberg i Šubert“, čiji je dolazak u Kruševac najavljen sredinom godine, odlukom vladinog Saveta za ekonomski razvoj našla se među nekoliko kompanija koje će dobiti podsticajna sredstva namenjena investitorima koji otvaraju nova radna mesta.

Prema podacima navedenim u pismu o namerama koje je investitor uputio gradu, u prvoj fazi gradiće se 18.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i 3.000 za administraciju.

Tokom pet godina, koliko traje prva faza, posao će dobiti ukupno 2.500 radnika, a ukupna investicija će iznositi gotovo 29 miliona evra.

U drugoj fazi, od 2022. godine, namera investitora je da u zavisnosti od razvoja na tržištu i troškova tokom prve faze, fabriku proširi za još 12.000 kvadratnih metara i zaposli dodatnih 1.500 radnika.

U pitanju je nemačka porodična kompanija koja se bavi automobilskim komponentama i koja je vodeći globalni dobavljač žičanih sistema i kablova. Zapošljava 38.000 ljudi na više od 30 lokacija širom sveta.

Izvor: Beta.rs / B92.net / Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply