Kruševac put u šemi za ispumpavanje novca iz budžeta Kruševca, a u korist gradskih moćnika!

Dveri: „Kruševac put“ deo šeme za ispumpavanje para iz budžeta Kruševca

Двери: „Крушевац пут“ део шеме за испумпавање пара из буџета Крушевца

Dveri: „Kruševac put“ deo šeme za ispumpavanje para iz budžeta Kruševca

Да ли је нормално да власти у Крушевцу троше енормне количине новца из буџета на асфалтирање у годинама највеће економске и социјалне кризе за последњих 30 година, у годинама највеће незапослености, немаштине, док се хиљаде радника, који су у пљачкашким приватизацијама протеклих година остали без посла, бори за голу егзистенцију?

Практично да не постоји улица у Крушевцу која није била раскопана у последњих пар година, не постоји село у целом Крушевцу у коме машине „Крушевац пута“ нису обављале неке радове, асфалтирана су комплетна градска насеља… Ову количину асфалта употребљену за последњих пар година у Крушевцу нису заједно потрошиле све власти у Крушевцу од почетка вишестраначја. Притом квалитет урађеног посла некада и сада не могу се никако упоредити.

Зашто власт толико асфалтира? Зашто се бахато без икаквог плана изнова раскопавају улице које су комплетно биле сређене протеклих година?

Одговор је врло прост – зато што „Крушевац пут“ није више јавно предузеће већ приватна фирма чије газде имају потпуну контролу и моћ над крушевачким политичарима који планирају и изгласавају буџет и који им дозвољавају и омогућавају да раде шта хоће, да новац из буџета узимају и капом и шаком!

PROČITAJ JOŠ:  Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu...

Док је „Крушевац-пут“ био јавно предузеће, власт је морала много рационалније да планира буџет како би се он равномерно распоредио и да би се задовољиле све потребе града у мери колико тај буџет дозвољава. Од доласка Српске напредне странке на власт та ситуација се потпуно променила! Остале потребе града задовољавају се „на кашичицу“ док се апетити за новцем фиктивних и стварних власника „Крушевац-пута“ као и фабрике за производњу бетонских елемената (Бехатона), сви смо сведоци, не могу никако заситити.

Оваква спрега локалних моћника са политичарима у нормалним земљама се назива организованим криминалом и предмет је истраге Специјалног тужилаштва, односно Тужилаштва за организовани криминал, док се то у Србији још увек назива успехом власти у изградњи инфраструктуре.

Постављамо питање властима у Крушевцу – Ко су стварни власници овог предузећа? Ако се зна да је Зорица Станковић на место директора дошла на препоруку садашњег директора БИА-е, Братислава Гашића, са којим је школска другарица, одговор наслућујемо.

PROČITAJ JOŠ:  Kako je čovek koji je do juče prodavao kafu došao na čelo BIA? Kršenje zakona, psovke, vređanja, sprečavanje da deca dobiju normalnu školu...

Паралелно са пустошењем новца из буџета који одлази на рачуне фирми финансијера СНС, налогодаваца, браће, пријатеља и кумова, одвија се и уништавање јавних предузећа, која полако али сигурно постају приватна предузећа лица блиских власти, који ће за свој уложени новац у политичку кампању СНС бити награђени продајом јавних добара њима. То се никако не сме дозволити, јер су то предузећа свих грађана Крушевца и тако мора остати.

Српски покрет Двери зато позива све часне и поштене суграђане који се не мире са овим мафијашким „дрп“ системом који је СНС успоставила и желе да помогну да се најкриминалнија власт у историји Крушевца што пре приведе крају, док не буде прекасно, да се што пре укључе у политичку борбу! Ако ова власт опстане, Крушевац неће опстати!

Градска организација Двери у Крушевцу

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply