Kruševac privlačan investitorima

Stari aerodrom investicije

ako bi privukao strane investitore, Kruševac je za kapitalne projekte izdvojio više od trećine budžetskih sredstava. Novčana pomoć stiže i od države, pa su na više mesta u gradu otvorena velika gradilišta.

Stari aerodrom investicije

Tokom celog leta, bez obzira i na ekstremne vremenske prilike na gradilištima u Kruševcu užurbano se radi. Na starom aerodromu gde na  60 hektara niče nov stambeno poslovni centar i prva grinfild investicija trasiraju se i asfaltiraju ulice, postavlja kanalizaciona i vodovodna mreža.

Pripremili: Ljiljana Raičević i Dejan Ristov Your browser does not support the video tag.

„Izgradnjom dobre infrastrukture stvaraju se uslovi da potencijalni investitori dođu i svoju poslovnu politiku koncipiraju u nekoj lokalnoj samoupravi. Najbolji dokaz za to je Kromberg Šubert, renomirana svetska kompanija koja je upravo lokaciju grada Kruševca izabrala za svoj kapitalni projekat koji treba da u narednih nekoliko godina zaposli oko 2.500 ljudi“, kaže Ivan Anđelić, načelnik Gradske uprave.

Za infrastrukturno uređenje ove lokacije, ove godine,  grad je sa javnim preduzećima obezbedio 350 milona dinara. U toku su radovi i na izgradnji Aerodroma Rosulje.

„Prva faza ove investicije je negde oko 250 miliona dinara. Što se tiče pribavljanja zemljišta, eksproprijacijom grad je praktično svojim sredstvima učestvovao u realizaciji toga, takođe i svojim sredstvima u realizaciji ove prve faze. Budžetom grada Kruševca za ovu godinu izdvojeno je 100 miliona dinara“, kaže Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

„Mnoge projekte Kruševac samostalno finansira sredstvima iz sopstvenog budžeta, upravo kroz dobar program uređivanja građevinskog zemljišta gde neke slobodne lokacije koje su u vlasništvu Grada dajemo u postupku javnog nadmetanja. Tako dolazimo do neophodnih sredstava koja ulažemo upravo u opremanje infrastrukture kako bi se i dalje promet građevinskog zemljišta mogao da odvija kao uređeno građevinsko zemljište“, kaže Ivan Anđelić, načelnik Gradske uprave.

Uz oproban recept, dobre projekte i rešene imovinske odnose grad Kruševac dobija i značajnu pomoć Republike čiji je udeo u kapitalnim investicijama, kao što su dve nove industrijske zone i do 50 procenata.

Izvor: RTS

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply