Kruševac poslao šlepere sa vodom za Užičane

Grad Kruševac je obezbedio dva šlepera sa ukupno 50.000 litara vode za ugrožene građane u Užicu.

Grad Kruševac je obezbedio dva šlepera sa ukupno 50.000 litara vode (u balonima od po pet litara) i deset manjih cisterni sa vodom Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Vodovod Kruševac građanima Užica radi lakšeg prevazilaženja problema u vodosnabdevanju, saopšteno je iz gradske uprave.

Neophodna pomoć je Užičanima upućena nakon dogovora ministra odbrane Nebojše Rodića i gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića.

Zbog posebno otežanih uslova rada i najmlađih pacijenata koji su smešteni na Dečjem odeljenju bolnice u Užicu, priprema se još jedan šleper zdrave pijaće vode, flaširane u bocama od pola litra.

Prema rečima gradonačelnika Gašića, Kruševac će u znak solidarnosti pomoći onoliko koliko aktuelne prilike dozvoljavaju izrazivši očekivanje da će se u najskorije vreme trajno rešiti pitanje vodosnabdevanja u Užicu.

Gašić će zajedno sa nadležnim licima dopremiti pomoć Užicu, u sredu 15. januara, kaže se u saopštenju i dodaje da je vodu doniralo preduzeće koje se bavi flaširanjem vode „Brzmin“ iz Brzeća, vlasnika Zorana Kostića.

Kako je ranije saopšteno, mikrobiološke, a prethodno i fizičko hemijske analize vode, potvrdile su ispravnost vode u užičkoj bolnici.

Očekuje se da u toku dana, čim stigne odobrenje iz Ministarstva zdravlja, u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponovo početi da se rade hiruške intervencije, izjavila je za Tanjug direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević.

Oparacije su zabranjene od 8. januara, kada se pojavila mutna voda na nekoliko slavina u hiruškom bloku, izjavila je za Tanjug direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević.

U proteklih pet dana svi hitni pacijenti upućivani su na operacije u zdravstvene centre u Čačku i Kraljevu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply