Kruševac ponovo nema centralno grejanje! Hoće li direktor Azdejković podneti ostavku kao moralan čin?!

Oko 7.000 korisnika daljinskog grejanja u Kruševcu sve do 21 sat biće u hladnim stanovima zbog kvara na centralnom vrelovodu.

OKO 7.000 korisnika daljinskog grejanja u Kruševcu sve do 21 sat biće u hladnim stanovima zbog kvara na centralnom vodovodu. Kako je „Novostima“ rečeno u rukovodstvu JKP Gradska toplana kojs ima oko 12.000 korisnika došlo je do popuštanja vara na cevima koje su sanirane pre četiri godine.

– Ti varovi nisu smeli da nam zadaju problema nekih 20 godina, ali očigledno da to nije urađeno kako treba – navodi za „Novosti“ Dragan Azdejković, direktor JKP Gradska toplana. – Morali smo da prvo ispraznimo sistem, posle čega sledi varenje, pa ozračivanje i ukoliko sve bude kako treba sistem bi trebalo da se stabilizuje do 21 sat.

Ovo je već peti put od početka grejne sezone da Kruševljani imaju problema s grejanjem. Nakon dve uzastopne havarije krajem oktobra, podneta je i krivična prijava protiv NN lica zbog sumnje u navodnu sabotažu funkcionisanja sistema.

Pre tri dana je Kruševac ostao nekoliko sati bez grejanja zbog pucanja cevi na glavnom toplovodu u Jug Bogdanovoj ulici. Zbog čestih havarija na mreži radnije je doneta i odluka o umanjenju mesečnih računa za 40 posto.

 

U normalnim državama, gde se poštuje red i zakon, gde postoji moralnost i odgovornost za funkciju koja se obavlja, odgovorni bi bez razmišljanja podneo ostavku na svoju funkciju, s obzirom da nije sposoban da obezbedi normalan rad ustanove-preduzeća kojom rukovodi. Da li je to i kod nas slučaj?

Videćemo postoji li odgovornost i moralnost rukovodilaca Gradske Toplane u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply