Kruševac ponovo dobija kontejnere za reciklažu otpada

Foto: Thinkstock

Uskoro kontejneri i kante za razdvajanje otpada – Kruševac, Aleksandrovac, Brus i Varvarin uskoro bi trebalo da dobiju kontejnere, kante i vozila za prikupljanje i prevoz meštovitog otpada.

Foto: Thinkstock

Postaviće se kontejneri za prikupljanje stakla, papira, kartona i pet ambalaže koji će biti nabavljeni kroz projekat „Razvoj sistema odvojenog prikupljanja otpada za reciklažu“.

Projekat sa oko 250 hiljada evra finansira nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a cilj je da se unapredi upravljanje komunalnim otpadom ali i da se stvore preduslovi da se u sektoru reciklaže zaposli određeni broj socijalno ugroženih stanovnika.

To je saošteno danas nakon što su predstavnici Grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus i Varvarin sa zamenicom menadžera Otvorenog regionalnog fonda jugoistočna Evropa, Amirom Omanović, potpisali sporazume o sprovođenju tog projekta.

„Projekat je počeo, raspisan je tender za nabavku opreme – kontejnera za prikupljanje meštovitog otpada: stakla, papira, kartona i pet ambalaže i kanti za individualna domaćinstva“, rekla je Omanović novinarima dodavši da će osim toga za Kruševac i tri opštine biti nabavljeno i po jedno vozilo za prikupljanje otpada.

Izvor: Kurir.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply