Kruševac ponovo bez grejanja, ponovo havarija, ponovo niko nije odgovoran!

Zbog pucanja magistralnog cevovovda u Vidovdanskoj ulici južni delovi Kruševca još tri dana neće imati grejanje.

 

– Moraćemo da raskopamo Vidovdansku ulicu u delu posle Fontane, jer je magistralni cevovod pukao na tom mestu. Da bi se obavili radovi moraće da se zatvori glavna ulica, a za to nam je potrebna dozvola koju ćemo dobiti danas. Havarija se dogodila ispod behaton ploča debljine 20 centimetra pa smo morali da angažujemo dve bušilice. Kvar bi trebalo da saniramo za dva-tri dana, nakon čega će i taj deo grada dobiti grejanje – objašnjava direktor Gradske toplane Dragan Azdejković.

Bez grejanja su zgrade oko Fontane i Kosturnice, naselje Bronks i deo oko Osnovne škole “Nada Popović”.

Azdejković očekuje da će se tokom narednih dana javljati pojedinačni problemi što zbog dopunjavanja sistema u sekundarnoj mreži, što zbog podešavanja podstanica koje su letos menjane.

– Potrebno je nekoliko dana da se sistem stabilizuje. Toplovodna mreža je duga 41 kilometar, glavni toplovodni izvor 2,5 kilometra od grada i to treba da se izbalansira. Imamo i 64 nove podstanice koje treba podesiti. Nikada do sada nismo odjednom izmenili toliko podstanica i treba sve to da profunkcioniše. Imamo dosta problema i u sekundarnoj mreži ali i to otklanjamo – objašnjava Azdejković.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply