Kruševac isplatio sva dugovanja, sada se ne duguje ni dinar

Krusevac

Gradska vlast u Kruševcu za godinu dana izmirila je nasleđena dugovanja od 627 miliona dinara i od tada se redovno servisiraju sve obaveze.

Krusevac

Takođe, investitori poput Henkela, Kuper tajersa, Erste kompanije zaposlili su više stotina radnika, rekao je danas gradonačelnik Bratislav Gašić.
On je istakao da će se u narednom periodu raditi na očuvanju velikih sistema.
Na konferenciji za novinare povodom godinu dana vlasti, Gašić je objasnio da je plan lokalne samouprave bio da u prvih šest meseci stabilizuje finansije, u narednih šest da uredi ambijent u gradu, dok je sada prioritet očuvanje velikih sistema.
„Očekujemo da će se u prvih šest meseci 2014.godine otvarati proizvodni pogoni, ali u zdravoj i sada već pripremljenoj klimi za investitore“, rekao je Gašić precizirajući da je u prethodnom periodu kompanija Henkel zaposlila više od 70 radnika, a očekuje se da će sa uvođenjem još jedne smene posao naći još 35 radnika.
Takođe, turska Erste kompanija je zaposlila 58 ljudi, Kuper tajers 130, a Roda centar oko 200 Kruševljana.
“Za godinu dana ova vlast je uradila mnogo više nego prethodne” – rekao je gradonačelnik posebno naglašavajući da grad Kruševac više nema nasleđena dugovanja. 
Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je izmirila sve obaveze, osim kredita čija otplata teče po predviđenom planu i trenutne obaveze po tom kreditu su oko 230 miliona dinara.
Iz gradskog budžeta investirano je 460 miliona dinara, donatori su izdvojili 60 miliona dinara, a iz republičkog budžeta za rekonstrukciju Narodnog muzeja, saobraćajnice Koševi – Čitluk, ulice Kneza Miloša i magistralnog cevovoda oko 140 što pokazuje da je za godinu dana u Kruševac investirano oko 700 miliona dinara. Gradska vlast potpisala je ugovor o produžetku gasifikacije u tom gradu i planirano je da se 800 kilometara distributivne mreže završi za četiri godine.
Gašić je ovom prilikom naveo i da je broj zaposlenih u gradskoj upravi i javnim preduzećima manji nego prošle godine precizirajući da je u gradskoj upravi preduzećima čiji je osnivač grad radilo 1208 radnika, a danas je taj broj 1199.
Izvor: Akter

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply