Kruševac imao zapažen nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

35-Sajam-turizma

Na jubilarnom 35. Međunarodnom sajmu turizma, koji u Beogradu traje do nedelje, predstaviće se više od 1000 izlagača iz 46 zemalja sveta, među kojima i Turistička organizacija, Ribarska Banja i Regionalna privredna komora Kruševac.

 

35-Sajam-turizma

Otvarajući Sajam, državni sekretar za turizam Goran Petković istakao je da je Srbija aktivna u međunarodnim organizacijama, ali i u saradnji sa zemljama regiona, Evrope i sveta.

Spomenici kulture Srbije su veliki turistički potencijal, rekao je ovom prilikom ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, a ovogodišnji Sajam turizma u znaku obeležavanja jubileja 1700 godina Milanskog edikta. On je podsetio da se na teritoriji Srbije kulturno nasleđe proteže od samog osvita civilizacije, odnosno Vinče i Lepenskog vira, preko rimske civilizacije i srpsko-vizantijskog srednjevekovnog nasleđa, do monumentalnih novovekovnih tvrđava.

Turistička organizacija Kruševca nastupa pod sloganom „Grad otvorenog srca“ u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, a na štandu koji simbolično predstavlja Arheološki park za vreme trajanja sajma održava se prezentacija vina iz Rasinskog okruga, kaže direktorka TO Marina Janković.

I ove godine Ribarska Banja je zapaženim nastupom privukla veliko interesovanje brojnih posetilaca iz zemlje i inostranstva, a direktor Specijalne bolnice Dr Branislav Katančević najavio je još atraktivniju turističku ponudu u nastupajućem periodu. On je reakao da interesovanje inostranih turista nije nikada bilo veće i da se već polovinom maja očekuje dolazak oko 500 korisnika iz Amerike i Francuske. Takođe, najavio mogućnost proširenja kapaciteta. Posle kapitalne investicije izgradnje Welnes i spa centra, kako se čulo uslediće i izgradnja hotela sa četiri zvezdice.

Turistički potencijali grada Kruševca otvaraju nove mogućnosti, posebno kada je reč o Jastrepcu, jednoj od najlepših planina na ovim prostorima, naglasio je zamenik gradonačelnika Kruševca Siniša Maksimović.

Kao zemlja partner Srbije na Međunarodnom sajmu turizma, Nemačka će predstaviti ponudu u oblasti kulturnog turizma. Porukom ovogodišnje manifestacije „Putovanja u srcu“ najveće turističke organizacije, agencije, turoperateri, planinski centri, banje, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću letnju sezonu. U okviru Sajma turizma održava se i 9. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka, 8. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ i 4. Međunarodni sajam vina Beovajn.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply