Kruševac brine o natalitetu u gradu

beba

Grad Kruševac jedan je od vodećih u Srbiji po brizi za natalitet, a za podsticanje populacione politike, u okviru ostvarivanja sedam prava, izdvaja preko 44 miliona dinara budžetskih sredstava godišnje.

beba

Roditeljima koji su matičnoj službi prijavili rođenje deteta u januaru i do 12.februara ove godine, Grad Kruševac i Fond populacione politike obezbedili su poklon čestitku u vrednosti od 5.000 dinara. Novac se može preuzeti u svim poštama i ekspoziturama Poštanske štedionice uz ličnu kartu, i ovo je samo jedno od sedam prava kojima se podstiče natalitet Grada Kruševca, kaže načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zorica Jovanović.

Ono što je najznačajnije, je da ta prava mogu da ostvaruju državljani Republike Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji grada Kruševca. Ove godine je bilo nekih izmena, naime komisija budžetskog Fonda donela je izmene i one se tiču prava na ostvarivanje bejbi paketa, novim pravilnikom roditelji prijavljuju svoje dete matičnoj službi, gde dobijaju vrednosno pismo koje unovčavaju u filijalama “ Poštanske štedionice“ i u Pošti.

Nezaposlenim porodiljama 12 meseci isplaćuje se po 10 000 dinara, a u postupku vantelesne oplodnje, pomerena je granica sa 40 na 50 godina, za sve prijavljene bračne parove sve do utroška sredstava u budžetskom Fondu, kaže načelnica Zorica Jovanović i za detaljnije informacije upućuje na sajt Grada Kruševca i Odeljenje za društvene delatnosti na 3. spratu u zgradi Jastrepca.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply