Krivicna prijava protiv bivseg predsednika opstine!

stajkovac

Povodom saopštenja iz Policijske uprave u Kruševcu o podnošenju krivične prijave Višem tužilaštvu protiv bivšeg predsednika opštine Aleksandrovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetio budžet opštine za iznos od preko 10 miliona dinara.

stajkovac

Jugoslav Stajkovac ističe da su na osnovu odluke Skupštine opštine opredeljena sredstva za subvencionisanje zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika, da su prve isplate nadoknade iz budžeta izvršene kada više nije bio predsednik opštine i da je sve urađeno po zakonu.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Kruševcu Jugoslav Stajkovac je iskoristio službeni položaj, tako što je suprotno odredbama zakona i mimo Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključio ugovore o stručnom osposobljavanju za samostalni rad nezaposlenih lica sa poslodavcima i licima, kao i o volonterskom radu radi obavljanja pripravničkog staža bez nadoknade. Bivši predsednik opštine Jugoslav Stajkovac tvrdi da je sve urađeno po zakonu.

– Nisam oštetio budžet Opštine Aleksandrovac ni za jedan dinar. Sve što je radjeno, radjeno je sa najboljom namerom, da se što veći broj mladih ljudi, pre svega sa višom i visokom stručnom spremom, zaposli. Skupština opštine je usvojila budžet, gde je opredelila sredstva namenjena za pospešivanje politike zapošljavanja, opštinsko veće je izgradilo određene kriterijume u tom smislu, raspisan je javni poziv za evidentiranje nezaposlenih lica, a nakon toga su određeni stručni organi opštinske uprave uradili ugovor koji sam ja kao predsednik opštine potpisao. Za svaki potpisani ugovor konsultovao sam i načelnika opštinske uprave.

Stajkovac ističe da time nije pribavio protivpravnu korist ni oštetio budžet opštine Alksandrovac za više od 10 miliona dinara.

– Ja sam sa mesta predsednika opštine otišao 15. juna 2012. godine, jer mi je tada istekao četvorogodišnji mandat, a prva isplata pripravnicima je izvršena 27. juna, znači ja tada nisam bio predsednik opštine.

Bivši predsednik opštine Aleksandrovac naglašava da je reč o političkom progonu i želji da se diskredituje on lično i njegova odbornička grupa „Pokret za Župu“ koja je najbrojnija u lokalnom parlamentu.

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply