Kritična situacija u Aleksandrovcu prouzrokovana Korona virusom, 176 osobe zaraženo za mesec dana

ALARMANTNA SITUACIJA U ŽUPI: Zaraženo 176 osoba, u Aleksandrovcu vanredna situacija

U opštini Aleksandrovac alarmantna je situacija sa korona virusom, pa je za to lokalna samouprava ponovo proglasila vanrednu situaciju.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Veroslave Đorđević Tomić u ovoj potkopaoničkoj opštini od virusa kovid 19 od 1. oktobra do sada zaraženo je 176 osoba, a 263 se nalazi u izolaciji, a za još 24 osobe čekaju se rezultati testiranja.

Direktori osnovnih škola, predškolske ustanove i Srednje škole „Sveti Trifun“ ulažu maksimalne napore u primeni svih sanitarnih mera, propisanih od Kriznog štaba i Školske uprave za Rasinski okrug iz Kruševca.

U aleksandrovačkoj kovid ambulanti pregledana je 71 osoba zbog sumnje da su zaraženi korona virusom.

Predsednik Opštine Aleksandrovac i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Mirko Mihajlović apeluje na sve građane Župe da striktno poštuju propisane mere Vlade Srbije i Republičkog kriznog štaba, da nose maske, drže fizičku distancu i izbegavaju veća okupljanja po bilo kom osnovu, a najavljuje i ozbiljnu kontrolu od strane nadležnih organa.

Izvor: Srbijadanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/alarmantna-situacija-u-zupi-zarazeno-176-osoba-u-aleksandrovcu-vanredna-situacija-2020-11-09

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply