Kristijanu Goluboviću zabranjeno održavanje izložbe i tribine u Kruševcu

Kruševačka vlast zabranila tribinu na kojoj je Kristijan Golubović trebalo da bude gost

Tribina o borbi protiv narkomanije u kruševačkom Domu sindikata, na kojoj je trebalo da učestvuje Kristijan Golubović, otkazana je zbog, kako navode organizatori „pritiska javnosti“. Gradska vlast je zabranila „Poslovnom centru“ izdavanje sale za tribinu.

Kruševačka vlast zabranila tribinu na kojoj je Kristijan Golubović trebalo da bude gost

Informacija da će gost tribine o narkomaniji, koja je zakazana za petak u 16 časova u Domu sindikata, biti Kristijan Golubović objavljena je na Fejsbuk stranici „Kruševac Događaji“ u sredu u večernjim satima i odmah je privukla veliku pažnju.

– Tribina se organizuje sa ciljem da mladima njihov „idol“ skrene pažnju kako je on uništio svoj zivot i da oni ne krenu stranputicom kojom je on išao. Tema je borba protiv narkomanije među omladinom. Organizatori su pojedinci koji se, svako na svoj način, bore protiv narkomanije u svojim gradovima. Ova tribina nije veličanje Kristijana Golubovića, već najbolji način da mladi od prave osobe čuju koliko je pogubno ako krenu njegovim putem. – navode u najavi organizatori tribine.

U Gradskoj upravi su za organizovanje tribine saznali u četvrtak prepodne i ,kako kažu, gradonačelnik Dragi Nestorović je odmah dao nalog “Poslovnom centru” da se zakup sale koja ima 240 mesta otkaže.

– U sredu je kod mene došao momak koji je rekao da želi kao privatno lice da zakupi salu na dva sata, od 15 do 17 časova, radi organizovanja tribine te da će novac uplatiti gotovinski na našoj blagajni. Pošto je najavio da će učestvovati i Kristijan Golubović imao sam dozu rezerve. U međuvremenu su za tribinu saznali i u gradskoj upravi a gradonačelnik je našem direktoru sugerisao da otkažemo zakup sale. Zakup dvočasa je 7.197 dinara ali novac nije uplaćen. Da je kojim slučajem to učinjeno mi bi vratili novac. Ne znam kakva je računica bila u svemu jer , koliko mi je poznato, nije bilo predviđeno naplaćivanje ulaznica. – objašnjava Veroljub Stojanović, šef službe pravnih poslova JP “Poslovni centar”.

Neposredno po objavljivanju informacije da je tribina otkazana na Fejsbuku se oglasio i Kristijan Golubović.

Moj nastup i izložbu u Kruševcu su zabranili. Gradonačelnik Kruševca je lično zabranio Domu sindikata u Kruševcu da nam izda prostor u kome smo imali nameru da izložimo moje likovne radove i napravimo edukativnu tribinu u vidu borbe protiv heroina među mlađom generacijom. Policija je saslušavala organizatora, poštenog čoveka koji je mene angažovao da na tribini mladima dam koji savet na temu koliko su kriminal i drogiranje pogubni za mlade ljude…– naveo je u svom komentaru Kristijan.

Broj telefona organizatora tribine, koji je dat u “Poslovnom centru”, u četvrtak nije bio dostupan.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply