Kriminalac se nagodio sa tužilaštvom na samo 3 godine zatvora zbog ubistva oca petoro dece!

Vasilije sa porodicom

PERA BILDER SE NAGODIO SA TUŽILAŠTVOM Za ubistvo oca petoro dece 39 meseci zatvora! Više javno tužilaštvo u Kruševcu postiglo je nagodbu sa Petrom Simonovićem – Perom Bilderom, koji je 28. maja u selu Osaonica automobilom BMW izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Vasilije Nikolić (49) iz Štulca, a njegova supruga Mila teško povređena.

Vasilije sa porodicom

Vasilije sa porodicom, Foto: privatna arhiva

U saopštenju se navodi da je Više javno tužilaštvo u Kruševcu u krivičnom predmetu Petra Simonovića iz Vrnjačke Banje sa okrivljenim Simonovićem zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela.

 

„Okrivljeni je svesno i dobrovoljno priznao da je 28. maja 2016. u Osaonici, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, kao učesnik u saobraćaju na putevima, upravljajući putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi, pri čemu je jedno lice izgubilo život, a drugo lice zadobilo teške povrede, čime je izvršio krivično delo teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Sporazumom je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine. Navedeni sporazum je prihvaćen od strane Višeg suda u Kruševcu, a Simonoviću je produžen pritvor“, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

Petar Simonović, poznat pod nadimkom Pera Bilder, 28. maja je svojim BMW-om preticao kamion i udario u „opel kadet“. Vozač „opela“ Vasilije Nikolić iz sela Štulac kod Vrnjačke Banje je na licu mesta izdahnuo, dok je njegova supruga Mila, koja se samo mesec dana ranije porodila, sa teškim povredama prebačena u niški klinički centar. Vasilije Nikolić je iza sebe ostavio petoro maloletne dece.

Hapšen u „Sablji“

Simonović ima poduži spisak krivičnih dela. Hapšen je tokom akcije „Sablja“, tada je kod njega pronađen kanabis, a osuđivan je i zbog iznude i nasilničkog ponašanja.

Izvor: Alo.rs

Link: http://www.alo.rs/tri-godine-i-tri-meseca-zatvora-za-ubistvo-oca-petoro-dece/64236

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply