Kriminalac prodavao tuđu kuću, naplatio 10 000 evra

Ilustracija

Kruševljanin S. P. (39) lažno se predstavljao kao prodavac dela jedne kuće u Kruševcu, pa je od kupca uspeo da „izvuče“ 10.000 evra

 Ilustracija

Kruševljanin S. P. (39) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara. Kako saznajemo, osumnjičeni, kome je u međuvremenu određena mera zadržavanja, lažno se predstavljao kao prodavac dela jedne kuće u Kruševcu, pa je od kupca uspeo da „izvuče“ 10.000 evra.

– Pošto nije ispunio dogovor u vezi sa sklapanjem ugovora, on je za drugu nepokretnost, koja nije njegova, već vlasništvo osobe koje ima isto ime i prezime, sačinio i overio kod Osnovnog suda u Kruševcu ugovor o poklonu sa oštećenim, na osnovu kojeg se oštećeni upisao u katastar kao vlasnik – navode u policiji. – Time je pravi vlasnik izgubio pravo svojine nad navedenom nepokretnošću.

Sumnja se da u ovom „poslu“ S. P. nije bio sam, jer je policija podnela u redovnom postupku krivičnu projavu protiv radnice Katastra nepokretnosti zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevara u pomaganju i to tako što je rešenje službe za katastar adresirala i dostavila na fiktivnu adresu osumnjičenog, umesto na adresu pravog vlasnika.

Prema dosadašnjim saznanjima, radnica Osnovnog suda je izvršila krivično delo nesavestan rad u službi jer je overila ugovor o poklonu, bez prethodnog utvđivanja tačnosti podataka o licu koje raspolaže nepokretnošću. Policija je protiv nje podnela krivičnu prijavu koja se odnosi na nesavestan rad u službi.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply