Kraj „slučaja Kruševac“, Srbija nije izbačena iz takmičenja

Predvodio delegaciju: Zoran Laković

Evropska kuća fudbala (UEFA) odbila je da isključi mladu reprezentaciju Srbije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine, zbog incidenata koji su se dogodili u oktobru u Kruševcu nakon baraž meča s Engleskom.

Predvodio delegaciju:  Zoran Laković

Generalni sekretar FS Srbije: Zoran Laković

Zoran Laković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, koji se nalazi u Nionu, rekao je da je Komisija za žalbe UEFA donela odluku da „orlići“ naredna dva meča kao domaćini igraju pred praznim tribinama, od kojih je jedna već odigrana u decembru, kao i da je potvrđena novčana kazna od 80.000 evra.

UEFA je osporila sopstvenu oduku da će tražiti veće kazne.

Incident u Kruševcu

Incident u Kruševcu

Podsetimo, Žan Samjuel Leuba, disciplinski inspektor UEFA, tražio je da se mlada reprezentacija isključi iz narednog takmičenja za igrače uzrasta do 21 godine, da se Savez kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje u narednih pet godina iz svih aktivnosti koje imaju dodirnih tačaka s fudbalom, kao i da se igrač Nikola Ninković suspenduje naredni tri utakmice.

Na kraju, od svih tih njegovih zahteva neće biti ništa.

Podsetimo, navijači Srbije vređali su tamnopute igrače reprezentacije Engleske nakon čega je došlo do sukoba igrača i stručnog štaba.

Izvor: ALO novina

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply