Kovid bolnica u Hali sportova Kruševac je zatvorena, sva oprema poklonjena Opštoj bolnici Kruševac

Kompletna nova dijagnostička oprema (dva EKG-a, dva monitora za praćenje vitalnih funkcija, dva ultrazvuka), kao i 130 novih bolničkih kreveta, sa kasetama prebacuje se u Opštu bolnicu.

Testiranje poslednje primljenih pacijenata iz KOVID-bolnice privodi se kraju.
– Kroz KOVID-bolnicu prošlo je oko 90 pacijenata,radili smo izuzetno dobro,bili smo i dobro opremljeni i imali svu potrebnu podršku matične Opšte bolnice kao i lokalne samouprave-navodi za “Novosti” dr Saša Zajić,koji je bio rukovodilac privremene KOVID-bolnice.
– U subotu prepodne prva mera bila je dezinfekcija,kako bi se hala vratila u staru funkciju.
Kompletna nova dijagnostička oprema (dva EKG-a,dva monitora za praćenje vitalnih funkcija,dva ultrazvuka),kao i 130 novih bolničkih kreveta, sa kasetama prebacuje se u Opštu bolnicu. Oprema je nabavljena kao donacija jedne firme,a Klub privrednika Kruševca je osim kreveta, kaseta, posteljine, obezbedio i trpezarijski set.Stariji kreveti iz Opšte bolnice će se druge strane, nakon srećivanja biti pokloninjena Garnizonu Kruševac,čiji su pripadnici obezbeđivali rad KOVID-bolnice.
Privremena KOVID-bolnica radila je od sredine aprila, a u pripremi prostora stručnim savetima i konkretnom logističkom podrškom učestvovale su i kineske i ruske medicinsko-sanitarne delegacije.

AŽURIRAN SPISAK POTVRĐENIH SLUČAJEVA

    STRUČNjACI Zavoda za javno zdravlje Kruševac u međuvremenu su ažurirali spisak potvrđenih slučajeva u Rasinskom okrugu, a tri novopotvrđena od 195 testiranih uzoraka ukazuju da je epidemija pri kraju.Od početka vanrednog stanja broj pozitivnih slučajeva iznosi 339, od čega u Kruševcu -249. U Aleksandrovcu je KOVID-19 zabeležen u 44 slučaja, u Varvarinu-27,Ćićevcu-9,Trsteniku-6 i u Brusu-4.Zabeleženo je 30 smrtnih slučajeva,a od KOVID 19 izlečeno je 207 osoba.
Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:864020-Zatvorena-KOVID-bolnica-u-Krusevcu-Sva-nova-oprema-ide-opstoj-bolnici-FOTO
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply