Konstituisana vlast u Brusu, na čelu opštine dr Valentina Milosavljević, Jutka u opoziciji

POSLE blizu 20 godina na vlasti, Milutin Jeličić – Jutka, lider GG “Za moderan Brus”, koji je pred Osnovnim sudom u Kruševcu nepravosnažno osuđen za polno uznemiravanje, vlast u opštini danas je zvanično preuzeo SNS, a rukovođenje opštinom povereno je jednoj ženi!
ЈУТКУ СМЕНИЛА ЖЕНА: Формирана нова власт у Брусу

Foto: S. Babović

Dr Valentina Milosavljević, nosilac liste “Aleksandar Vučić-za našu decu” na lokalu, izabrana je sa 23 glasa “za”, među 28 prisutnih odbornika, dok je protiv glasalo njih četvoro.

Foto: S. Babović

U prvom obraćanju u lokalnom parlamentu, nova predsednica opštine, zahvalila se građanima na velikom poverenju koje su dali SNS-u na izborima 21.juna i izrazila nadu da će sa odbornicima sarađivati uspešno i profesionalno, poručujući da su dobronamerne i konstruktivne kritike uvek dobrodošle.

– Svaka vlast je prolazna kategorija, ne smemo da dozvolimo da nas posle burnih politiičkih godina ljudi vide rastrojene i životno prazne-napominje novoizabrana predsednica dr Valentina Milosavljević.

– Zato vas molim da imamo jedan cilj: da idemo dalje da napredujemo,da se razvijamo, da realizujemo što više projekata od vitalnog značaja za našu opštinu. Trudiću se da me u najskorijem vremenskom periodu upoznate kao odgovornog saradnika. Boriću se ravnomerno za sve građane Brusa, zalagaću se za red, rad i uspeh, poboljšanje infrastrukture, privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mesta. Taj uspeh se može osvojiti samo upornim radom.

Foto: S. Babović

I mesto zamenika predsednika opštine pripalo je ženi: Milijani Todorović, diplomiranom fizičaru.

Iz redova naprednjaka je četiri od pet članova Opštinskog veća: Damjan Ovčić, Nenad Dobrodolac, Igor Babić, Miloš Milanović, dok je iz SPS-a-većnik Aleksandar Miljaković.

Kako su “Novosti” ranije danas objavile, na konstitutivnoj sednici Skupštine potvrđeni su mandati 29 odbornika i izabrani skupštinski organi. Vladajuću koaliciju čini 16 odbornika SNS i 3 odbornika sa liste SPS-JS.GG “Za moderan Brus” Milutin Jeličić-Jutka ima 7 odbornika, dva su iz GG “Za Brus” i jedan mandat pripada PUPS-u.

Foto: S. Babović

NOVI predsednik opštine Brus, dr Valentina Milosavljević(41), osnovnu školu završila je u Brusu, Gimnaziju “Stevan Sremac” u Nišu, a nakon studija turizmologije i ekonomije magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na međunarodnoj ekonomiji 2010, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu 2016.godine. Radnu karijeru počinje kao koordinator za javnu diplomatiju i odnose sa javnošću Akademije za diplomatijuu i bezbednost, a od 2012. radi na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć u Leposaviću.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/politika/910952/jutku-smenila-zena-formirana-nova-vlast-brusu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply