Konstituisana Skupština Kruševca, SNS i SPS u novoj koaliciji!

sns sps dacic vucic

SNS i SPS u koaliciji u Kruševcu – Kruševački gradski odbori Srpske napredne stranke (SNS) i koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija (SPS – JS) danas su, pred prvo zasedanje Skupštine grada u novom sazivu, potpisali koalicioni sporazum, pa će vladajuću većinu činiti 65, od ukupno 70 odbornika.

sns sps dacic vucic

Sporazum su potpisali predstavnici gradskih odbora SNS Nenad Andrić i Vladimir Tasić iz SPS i Dragan Lazić iz JS.

Nosilac liste SNS na lokalnim izborima u Kruševcu Bratislav Gašić rekao je da je SNS smatrala da je bilo politički korektno da se razgovara sa partnerima sa kojima su u protekle četiri godine bili vlast.

Konstitutivna sednica Skupštine grada je prekinuta posle potvrđivanja odborničkih mandata, jer koalicioni partneri nisu završili pregovore oko formiranja izvršne vlasti, a najavljeno je da će sednica biti nastavljena 22. juna.

Srpska napredna stranka je sa svojim predizbornim partnerima osvojila 52 od ukupno 70 odborničkih mesta u Skupštini grada, dok je SPS-JS imala 12 mandata.

Potpisivanje koaliconog sporazuma

Demokratska stranka, kao jedina opoziciona stranka, osvojila je pet odborničkih mesta, ali je ostala bez mogućnosti da formira odborničku grupu, pošto je njen član Saša Miladinović prišao Jedinstvenoj Srbiji.

Nosilac liste DS na lokalnim izborima Branislav Katančević istakao je da će ta stranka, u znak protesta, najverovatnije napustiti rad Skupštine „jer nisu omogućeni preduslovi za normalan rad“.

Izvor: Rtv.rs

Foto: Rts.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply