Konkurs za posao za lekare i medicinske sestre u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Kruševac

Dom zdravlja Krusevac

Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost Domu zdravlja u Kruševcu da raspiše konkurs za zaposlenje 6 lekara i 14 medicinskih tehničara. 3 lekara odmah će biti raspoređeno u službu Hitne pomoći koja ima najviše problema sa kadrovima.

Dom zdravlja Krusevac

U Domu zdravlja je zapošljeno 511 radnika na neodređeno i 15 na određeno vreme. Ovaj broj je nedovoljan za normalno fukcionisanje Doma zdravlja. Ministarstvo zdravlja je, takođe, odobrilo Opštoj bolnici u Kruševcu da raspiše konkurs za 29 medicinskih sestara i 5 lekara, dok je konkurs za prijem u radni odnos 11 medicinskih sestara-sestara nedavno zatvoren.

Konkurs za prijem u radni odnos je raspisan, međutim, pitanje je kako se zaposliti u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici Kruševac ako nemate vezu. Ne postoji kriterijum po kome se vrši selekcija primljenih radnika. Nezvanično, ono što se pričao gradu, a što je ustvari i istina, je da se na prethodnom konkursu zapošljena deca radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja, iako na Birou ima puno prijavljenih koji čekaju godinama, neki i desetinama godina, duže od primljenih kandidata.

Medicinskim sestrama i tehničarima, kao i lekarima, koji godinama čekaju na posao a na evidenciji su Nacionalne službe za zapošljavanje i dalje ostaje da se javljaju na konkurse i da se nadaju čudu, da budu primljeni iako nemaju nikakvu vezu niti rodbinsko-partijska poznanstva rukovodilaca ovih ustanova.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply