Konkurs za izgradnju montažnih kuća za izbeglice

montazne kuce konkurs

Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije pozvao je danas izbeglice i bivše izbeglice koje žive na teritoriji Kruševca, Požarevca i Smedereva i još 26 opština, da se do 29. januara jave na konkurs za dodelu 30 montažnih kuća.

montazne kuce konkurs

Uslov je da podnosilac prijave poseduje sopstveni plac za gradnju, navodi Komesarijat i dodaje da svi kojima kuće budu dodeljene, postaju njihovi vlasnici i snose troškove priključaka za vodu i struju.

Konkurs se odnosi na izbeglice i izbeglice integrisane u društvo iz opština Žabalj, Kovin, Titel, Ćićevac, Ljig, Negotin, Gornji Milanovac, Ivanjica, Petrovac, Topola, Svrljig, Sokobanja, Kuršumlija, Babušnica, Lajkovac, Trstenik, Priboj, Mionica, Bački Petrovac, Despotovac, Paraćin, Raška, Indjija, Kikinda, Šid i Čajetina.

Obaveštenja o konkursu se mogu dobiti u kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se sprovodi program dodele montažnih kuća, i u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Trideset montažnih kuća se dodeljuje u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. Potprojekat je vredan 12 miliona evra, a obuhvata donaciju tih kuća, kao i 261 stana, 300 paketa gradjevinskog materijala za završetak započetih gradjevinskih objekata i 70 seoskih domaćinstava.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply