Konfekcija „Zvezda“ pokrenula proizvodnju za „Monu“

Konfekcija Zvezda Krusevac

U kruševačkoj konfekciji „Zvezda“ u restruktururanju, početkom nedelje aktivirani su proizvodni kapaciteti na realizaciji ugovora o poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijom „Mona„, izjavio je za Radio televiziju Kruševac generalni direktor Milorad Ilić.

Konfekcija Zvezda Krusevac

– Ugovor sa modnom kućom Mona potpisan je 13. januara i time je obezbeđen posao za prvi kvartal ove godine. Dalji planovi zavise od statusa konfekcije „Zvezda“ što je uslovljeno izborom privatizacionog modela – naveo je Ilić.
Ugovor sa ovom pretižnom beogradskom modnom kućom garantuje rad konfekcije do kraja 2015. godine, ali i istovremeno povećava rejting Zvezde uoči najavljene privatizacije ističu u ovom preduzeću.
Trenutno je na ovim poslovima angažovano stotinu radnika, od čega su dve trećine zaposlenih prvi put zasnovali radni odnos, s tim što najavljeno povećanje obima poslovanja, otvara mogućnost dodatnog zapošljavanja.
U Zvezdi veruju da će se privatizovati po modelu prodaje kapitala ili strateškim partnerstvom čime bi se obezbedio tržišni opstanak i dalje poslovanje ovog preduzeća, javlja RTV „Kruševac“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply