Kod 87 osobe potvrđen Korona virus u Kruševcu u poslednja 24 sata, i dalje se veliki broj pacijenata pregleda u Kovid ambulanti 14. Oktobar

U protekla 24 sata u Kruševcu 87 novozaraženih

Foto: N1

Najviše inficiranih koronavirusom u Rasinskom okrugu je iz Kruševca, a tokom novembra bilo je oko 500 novoinficiranih.

Direktorka Doma zdravlja Žaklina Ristić izjavila je danas da je četvoro lekara pozitivno, kao i oko osam sestara, dva laboranta, jedan zubni tehničar i spremačica.

“Imamo kadar da izađemo na kraj sa ovom infekcijom”, istakla je, međutim, za RTS Ristićeva.

Teži slučajevi su, navodi, kod starijih pacijenata koji imaju veliki broj komorbiditeta. Kod mlađih je loša klinička slika ako su gojazni ili imaju prateće bolesti.

“Nedeljno, oko pet-šest pacijenata sa težom kliničkom slikom bude upućeno u kruševačku bolnicu”, navela je Ristićeva.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, ističe da je ta opština opredelila dodatna sredstva za angažovanje još dva lekara i dve medicinske sestre u kovid ambulanti.

“U opštini Trstenik sprovodi se pojačan inspekcijski nadzor na sprovođenju mera. Kontroliše se radno vreme. Naložena je se pojačana dezinfekcija ulica, ustanova. Savetuje se roditeljima da ako imaju načina da organizuju čuvanje dece kod kuće da to i učine. Nastavićemo da kontrolišemo mere i da ako postoji nepoštovanje da istog trenutka reagujemo”, izjavila je Turkova.

U protekla 24 čas u Kruševcu je inficirano 87 osoba, u Aleksandrovcu i Varvarinu po šest, u Ćićevcu pet, a u Brusu tri osobe.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/vesti/drustvo/u-protekla-24-sata-u-krusevcu-87-novozarazenih/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply