Košarkaši Napredka ponovo izgubili

košarkaši_Napretka

U zaostaloj utakmici 19. kola Druge lige Srbije, košarkaši Napredak Rubina poraženi od mlade ekipe Partizana u Beogradu. Kruševljani su posle meča najavili žalbu.

košarkaši_Napretka

Duel sa mladom ekipom Partizana, rešen je tek nakon prvog produžetka u Beogradu. U regularnom toku bilo je 71:71, zahvaljujući Vladimiru Radmanovcu, koji na tri sekunde pre kraja pogodio oba bacanja. Domaćini nisu iskoristili preostalo vreme i kada se očekivao pad domaćih košarkaša, došlo je do perioda lošije igre Kruševljana, za poraz od 92:82.

Susret je počeo kako se samo poželeti može. Iako su igrali bez povredjenog kapitena Saše Mihajlovića, Napredak je prvu četvrtinu odigrao maestralno i zahvaljujući Luki Milojeviću imali prednost 21:10. U drugoj četvrtini, dolazi do pada i na odmor se odlazi sa minusom od 2 poena, Partizan-Napredak 34:32.

Samo što je krenula treća četvrtina, sudijska trojka iz Valjeva Mizdrak, Milovanović i Petrović, počinju da svojim čudnim odlukama iritiraju Kruševljane, želeći da pokažu da su oni ipak glavni akteri susreta, a ne košarkaši. U takvim situacijama, vrlo je teško kontrolisati emocije. U nekoliko direktnih odluka, teško su oštetile košarkaše Napretka, ali u sportu je i to dozvoljeno. Jedino je uteha, žalba koja je najavljena u vrhu Košarkaškog saveza. Žele Kruševljani da poštenom igrom stignu do drugog mesta. Izgleda da je Crnokosa pošla drugim putem, istakao je predsednik Napretka Milenko Mihajlović.

Šta treba očekivati do kraja prvenstva. Meridiana je siguran prvoligaša, a za preostalo drugo mesto boriće se Morava, Napredak i Crnokosa. Ko će uspeti, teško je prognozirati. U subotu, Kruševljani dočekiku ekipu Beovuka.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply