Knjiga proze Radomana Kanjevca „Čovek u senci“

covek_u_senci

U Beloj sali Kulturnog centra Kruševac održana je promocija knjige Radomana Kanjevca „Čovek u senci“. Reč je o prvoj knjizi proze posle osam zbirki poezije autora inače dugogodišnjeg novinara.

covek_u_senci

Zbirka refleksija „Čovek iz senke“ Radomana Kanjevca nastala je u predahu između 8 njegovih knjiga poezije. Na putu od novinara preko pesnika, autor je, kako je rekao u predstavljanju kruševačkoj publici, više od dve decenije zapisivao svoje misli o istoriji, kniževnosti, ljudima, zavičaju, stvorivši tako knjigu utisaka, mini eseja, zapisa:

Putujući godinama unazad poslom ili iz privatnih razloga zapisivao sam neke svoje misli i utiske o svemu što mi je privlačilo pažnju – o politici, veri, slobodi i svemu onom što nas svakodnevno pritiska ili opseda ili se jednostavno događa„.

Urednik knjige i izdavač Petar Arbutina naglašava da je „Čovek iz senke“ rezultat svega onoga što je autor godinama sažimao o svojim emotivnim i fizičkim doživljajima prisutnosti:

Ove specifične fragmente Radomana Kanjevca karakteriše između ostalog i osećaj za meru, sposobnost da se dopadne široj čitalačkoj publici a opet prenese lični stav autora.“

O važnim momentima u životu i radu Kanjevca na promociji u Kulturnom centru govorio je i dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Kao glavni i odgovorni urednik Studentskog radija Indeks 202 i OK kanala, prve nezavisne televizije u Beogradu, Radoman Kanjevac je doneo drugačije viđenje radija i televizije na ove prostore. Bio je Čovek iz senke emisija Niko kao ja i To je samo rokenrol na programima Radio Beograda, a široj muzičkoj publici poznat je kao pisac antologijskih stihova za muziku grupe Galija. Pored knjige „Čovek u senci“ do sada je objavio i 8 knjiga poezija koje, poput predstavljanja u Kruševcu, promoviše širom Srbije.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply