Knjiga pesama – Sa obe strane oblaka – Jelena Protić Petronijević

Jelena_Protić_Petronijević

Promocija sedme knjige pesama „SA OBE STRANE OBLAKA“, Jelene Protić Petronijević održana je u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac.

Jelena_Protić_Petronijević

Izdavač je Pravoslavna eparhija Kruševačka. Episkop kruševački David u recenziji ističe „Ko želi da mu se dogodi čudo – neka čita o vizijama sa obe strane oblaka, Jelene Protć Petronijević, pesnikinje vidovitog i vidaračkog poleta. Čitati knjigu – mirakl, heroine Jelene znači kružiti po našem hrišćanskom godu i pri tom biti prožiman vedrinom boja, zvukova i mirisa njegovih sadržaja.I nigde smaranje čitaoca – već odmaranje njega istoga.Pesnik u sili, a gotovo u prolazu, i u osvrtu.

Pored autorke na promociji je govorio književnik Veroljub Vukašinovć, a pesme su čitali Lidija Užarević, Maja Olić, Jelena Đorđević i Marko Vučković. Jelena Protić Petronijević je urednik književnog programa Kulturnog centra Kruševac i časopisa „PUTEVI KULTURE“, član je redakcije časopisa PRAVOSLAVNA VERA I ŽIVOT, objavljuje eseje, kritike, prozne i putopisne tekstove i dobitnik je ZLATNE ZNAČKE Kulturno prosvetne zajednice Srbije za stvaralaštvo u kulturi. Izuzetno posećenoj promociji prisustvovali su predstavnici javnog, političkog i kulturnog života grada, kruševačko sveštenstvo i brojni sugrađani.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply