KNjIGA ŽALOSTI: Kruševljani se opraštaju od gradonačelnika

Foto S. Babović

OTVORENE KNjIGE ŽALOSTI: Kruševljani se opraštaju od gradonačelnika – Dragi Nestorović je iznenada preminuo na službenom putu na Tajvanu u subotu 21. oktobra, a preliminarni nalazi ukazuju na cerebralno krvarenje

 Foto S. Babović

KRUŠEVAC – Kruševljani se opraštaju od svog gradonačelnika Dragog Nestorovića, koji je u 60. godini iznenada preminuo na službenom putu na Tajvanu u subotu 21. oktobra. Knjige žalosti otvorene su u Mozaik sali Gradske uprave i u sedištu Gradskog odbora SNS od ponedeljka u podne.

– Građani mogu da se upišu svakog dana od osam do 18 sati do vremena sahrane – saopšteno je iz Gradske uprave. – Termin komemoracije i dan sahrane biće naknadno saopšteni.

Poslednja funkcija koju je imao u stranci bila je potpredsednička.

– Vreme će tek pokazati da je ovo veliki gubitak, podrazumeva se za porodicu i prijatelje, ali i za grad Kruševac i celo društvo – rekao je bivši gradonačelnik i nekada narodni poslanik Miloje Mihajlović, v. d. predsednika Okružnog odbora SNS. – Bio je odmeren, pravi intelektualac i gospodin, širokog obrazovanja. Zbog svoje nesebične prirode nije ni druge sputavao.

Prema informacijama iz medija na Tajvanu gradonačelniku Dragom Nestoroviću pozlilo je tokom ručka, oko 13.30 po lokalnom, odnosno oko pet ujutro po našem vremenu. Prebačen je do nacionalne Jang-Ming univerzitetske bolnice, ali pokušaji da se oživi, nažalost, nisu uspeli.

Tajvanske vesti” prenose da je, prema preliminarnim zaključcima sa autopsije, uzrok smrti cerebralno krvarenje. Nestorović je na Tajvan stigao kao deo delegacije NALED, u okviru studijske obuke o razvoju i planiranju infrastrukture. Pre kobnog događaja, posetio je destileriju u Jilanu.

Gradonačelnik Dragi Nestorović bio je diplomirani mašinski inženjer, a Kruševac je vodio od kraja aprila 2014. godine. Prethodno je od 1985. godine radio na najodgovornijim mestima u IMK “14. oktobar”.

– Naš prioritet biće ekonomija, rešavanje statusa preduzeća u restrukturiranju, a donećemo i konkretne mere u nadležnosti lokalne samouprave – govorio je stupajući na dužnost gradonačelnika Dragi Nestorović, koga je istraživanje ADEKA još 2008. godine uvrstilo u 100 najuspešnijih mašinaca u Srbiji, sa desetinama objavljenih naučnih radova i učešćem u više razvojnih projekata.

 

NA NOGAMA CELOG OKTOBRA DINAMIKA u aktivnostima pokojnog gradonačelnika Dragogog Nestorovića bila je izuzetna, posebno u oktobru. Kruševac je bio domaćin celoj Vladi, a premijerka Ana Brnabić predstavila je rad 100 dana ministarskog tima upravo 14. oktobra, na Dan oslobođenja grada u Prvom i Drugom svetskom ratu. Tada je položen kamen temeljac za Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, Fabrika IMK “14. oktobar” zvanično je predata češkim investitorima iz “Tatre”, zatim je ozvaničen početak rada Poljoprivrednog fakulteta, kako i kraj rekonstrukcije Pionirskog parka.
Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply